Ga naar hoofdinhoud

Nederlands eventing team derde in Nations Cup

Tim Lips met Bayro - Foto: Jacquelien van Tartwijk

In Strzegom, Polen, diende de korte vierster als Nations Cup wedstrijd voor het oranje eventingteam. Mede dankzij de individuele vierde plaats van Tim Lips veroverde Team NL de derde plaats. De winst was voor Duitsland, Groot Brittanië werd tweede.

Het Nederlands team bestond uit Tim Lips en Bayro N.O.P. (v. Casantos), Laura Hoogeveen en Wicro Quibus N.O.P. (v. Quasimodo Z), Merel Blom met Chiccolino (v. Chico’s Boy) en Janneke Boonzaaijer met ACSI Champ de Tailleur.

TeamNl begon sterk in Strzegom met een tweede plaats na de dressuur en individueel een eerste plaats voor Tim Lips. In de cross gingen de vier combinaties allen zonder hindernisfouten rond, maar moest door diverse tijdfouten wel terrein worden prijsgegeven. Voor het afsluitende springen stond TeamNl op een solide derde plaats en Tim Lips individueel tweede. In het springen rolden helaas de nodige balken, maar kon Nederland de derde positie wel overtuigend vasthouden.

Tokyo in zicht?

In de aanloop naar de Olympische Spelen zijn de Nations Cup-wedstrijden voor de eventingruiters erg belangrijk, omdat de Nederlanders via deze weg aan een Olympische kwalificatie kunnen komen. Met de derde plaats in Strzegom hebben de eventers een belangrijke stap in de goede richting gezet en een aantal directe concurrenten voor het startbewijs verslagen.

Lees ook: Jung wint in Strzegom, Lips vierde

Lees ook: Nederland voorlopig derde in Nations Cup (met filmpje cross Tim Lips)

Uitslag Nations Cup wedstrijd

Bron: Horses.nl / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook