Ga naar hoofdinhoud

Nederlands eventing team tweede in Haras du Pin

Update

Het Nederlandse eventingteam onder leiding van bondscoach Bettina Hoy boekte een fantastische tweede plaats in de sterk bezette Nations Cup wedstrijd in het Franse Le Pin au Haras. Met drie foutloze rondes van Elaine Pen, Raf Kooremans en Sanne de Jong in het afsluitende springparcours klommen de Oranje ruiters van een vierde plaats na de cross omhoog. De Fransen wonnen de Nations Cup met ruiters uit hun WK-selectie.

Het Nederlandse viertal, bestaande uit Elaine Pen met Undercover (v.Fundy du Mont), Raf Kooremans met Henry Z (Heraldik xx), Sanne de Jong met Enjoy (v.Cartano) en Tim Lips met Lacoste Z (v.Lucky Boy), stond na de dressuur op de vijfde plaats. De Oranje combinaties stegen een plek in het klassement na de zware cross. Ze bleven alle vier zonder hindernisfouten en liepen alleen wat tijdfouten op.

Springen

Met drie knappe foutloze rondes van Pen, Kooremans en De Jong in het springparcours wist het team onder leiding van Bettina Hoy nog twee plaatsen te klimmen om achter de sterke Fransen tweede te worden. Bettina Hoy:”Ik ben zeer trots op de prestaties van de ruiters. Ze hebben heel sterk gereden. Het is alweer een tijd geleden dat het eventingteam zo’n resultaat heeft neergezet.”

Les Blues

Het Franse equipe was niet meer in te halen. Voor eigen publiek wonnen ‘Les Blues’ met beoogde WK-gangers in hun gelederen met 97.1 punten. Het eindresultaat van de Nederlanders kwam op 120.7 strafpunten. De Duitsers eindigden als derde. Acht teams kwamen in Frankrijk in actie.

Individuele klassement

In het individuele klassement was Elaine Pen met Undercover op de negentiende plaats de beste Nederlandse. De Fransman Maxime Livio won de wedstrijd met Pica d’Or.

Uitslag Nations Cup

1. Frankrijk – 97.1
2. Nederland – 120.7
3. Duitsland – 129.9

Individueel klassement

1. Maxime Livio – Pica d’Or, 26.4
2. Louise Svensson Jähde – Waikiki 207, 29.4
3. Laura Collett – Mr. Bass, 30.4
19. Elaine Pen – Undercover, 35.5
31. Raf Kooremans – Henri Z, 38.9
38. Tim Lips – Eclips, 40.1
59. Sanne de Jong – Enjoy, 46.3
79. Tim Lips – Lacoste Z, 60.6

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: KNHS/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook