Ga naar hoofdinhoud

Nederlands zestal begint EK Landelijke Ruiters met tweede plaats

Nederlands zestal Foto: Facebook The Dutch Rural Riders

In het Belgische Tongeren wordt dit weekend het EK voor Landelijke ruiters verreden. Ook dit jaar doet Nederland weer mee aan dit tweejaarlijkse feest voor eventingruiters. Op de openingsdag reden de landenteams een zestal-proef die overtuigende door het gastland werd gewonnen. Het Nederlandse zestal volgde op de tweede plaats met zes punten achterstand op de Belgen.

Het EK voor Landelijke ruiters onderscheidt zich van alle eventingkampioenschappen omdat de ruiters niet alleen de reguliere dressuurproef, cross country en springparcours rijden, maar daarnaast ook een zestalproef rijden.

Het Nederlandse zestal, bestaande uit Willemina van der Goes met Ekino, Stephan Hazeleger met Dupon, Laura Hoogeveen met Massage Hippique Quibus, Marcella de Kam met Belly, Ilonka Kluytmans met Canna There he Is en Patrick Verbakel met Coconut Girl reden een goede zestalproef die met 840 punten (-33.33) werd beoordeeld. De Belgen begonnen ijzersterk met 883 punten en gaaan met -27.36 aan de leiding. Zwitserland staat derde in het klassement.

Vandaag gaat de wedstrijd in Tongeren verder met de individuele dressuur.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook