Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse eventers dalen van zeven naar negen

Archiefbeeld Jordy Wilken Foto De Paardenkrant

Na de cross is het Nederlandse eventingteam junioren van de zevende plaats naar de negende gedaald. De top vier van het Europees kampioenschap in het Poolse Strzegom is onveranderd. Groot Brittannië staat op één, Ierland op twee, Duitsland op drie en Frankrijk op vier.

Ook in het individuele klassement is er in de top weinig veranderd. De Britse Sophie How is nog steeds aan leiding. Haar landgenoot Emily King en Tori Dixon uit Ierland delen de tweede plaats.

Voor de Nederlanders heeft de cross echter wel voor de nodige wijzigingen gezorgd. Jordy Wilken is met de 21ste plek nu de hoogst geplaatste van zijn team. Kelly Nieuwerf is van 40 naar 27 en Laura Hoogeveen van 43 naar 28 gestegen. Sanne de Jong verloor haar vijftiende positie en staat na een weigering van haar paard nu op 49. Pien Ullings is van plek 74 naar 65 gestegen. Janneke Boonzaaijer staat op 73.

Morgen is de beslissende dag, waarop de ruiters in de ring verschijnen voor het springen.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook