Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse eventingpaarden goed door keuring WK

Merel Blom met The Quizmaster. Foto Daniëlle Carrière

De paarden die Nederland vertegenwoordigen op het WK voor jonge eventingpaarden in Le Lion D’Angers zijn goed door de eerste veterinaire keuring gekomen. Daarmee komen dit weekend in totaal vijf paarden voor Nederland aan de start voor hun wereldkampioenschap. 

Merel Blom en Ceda (v. Aragorn) bijten om 09.21 uur in de dressuurpiste het spits af in de wedstrijd voor de zesjarigen. Om 11.29 uur volgt Sanne de Jong met haar Flash (v. Bustique). Willemina Van der Goed-Petter moet tot vrijdagochtend wachten voor haar start met de zesjarige Fulco (v. Asteca VDL).

Morgen is de beurt aan de twee Nederlandse deelneemster bij de zevenjarigen. Om 14.32 start Merel Blom met The Quizmaster (v. Albaran) vorig jaar nog goed voor het WK-zilver. Sanne de Jong en haar zelfgefokte Enjoy, de nummer vier van vorig jaar, verschijnt om 16.53 uur als laatste combinatie in de dressuurring.

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook