Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse paarden door vetcheck Military Boekelo

Op de 45ste editie van Military Boekelo strijden dit weekend elf landen tegen elkaar om de zege in de landenwedstrijd. In totaal gaan 85 combinaties uit 19 landen van start en gisteren werd na de vetcheck bekend, dat alle Nederlandse paarden goedgekeurd zijn om vandaag deel te nemen aan het eerste onderdeel: de dressuur.

Tim Lips en Brent komen voor Nederland als eerste in actie, gevolgd door Andrew Heffernan met Millthyme Corolla, die in Londen 2012 reeds ervaring opdeed. Bondscoach Martin Lips selecteerde ook Merel Blom en Chiccolino voor het Oranje kwartet, die als derde starten. Regerend Nederlands Kampioen Alice Naber-Lozeman en ACSI Peter Parker sluiten de rij. Naast de strijd om de Nederlandse titel vindt in Boekelo ook de finale wedstrijd plaats van de FEI Nations Cup. Daarin gaan de Britten aan de leiding, voor Duitsland, terwijl Australië derde staat. Nederland neemt de voorlopige vijfde plek in.

Vandaag start de Ier Padraigh McCarthy met Simon Porloe als eerste in de dressuur om 09.00 uur en Tim Lips gaat om 09.35 uur van start met zijn teampaard Brent. De Nederlandse Eef Hamers, die als individuele ruiter in deze wedstrijd rijdt, start met Capri van Gestelhof om 11.41 uur net voor de break. De tweede Nederlandse teamruiter Andrew Heffernan gaat om 13.42 uur van start in de dressuur met Millthyme Corolla. De Amerikaanse Lauren Kieffer sluit als 44ste starter om even na 16.00 uur de eerste dag van de Military van Boekelo af.

Military Boekelo is live te volgen via radio, televisie en internet. Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor het volledige programma en de deelnemerslijst.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Bron: Horses/Military Boekelo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook