Ga naar hoofdinhoud

Nicholson wint voor de derde keer

Andrew Nicholson, hier met Nereo

De Nieuw-Zeelandse ruiter Andrew Nicholson won voor de derde keer de viersterren Burghley Horse Trials. De Amerikaanse Sinead Halpin, die tot na de cross aan de leiding ging, volgde op twee met Manoir de Carneville. Routinier William Fox-Pitt moest dit keer met Parklane Hawk, na de winst van vorig jaar, genoegen nemen met de derde plek. Hij werd wel winnaar van de HSBC Classics series, bestaande uit de zes viersterrenwedstrijden ter wereld, en verdiende daarmee 150.000 dollar. 

Met de twaalfjarige Avebury stond Andrew Nicholson nog tweede in het tussenklassement toen hij het springparcours in ging. Hij kreeg een fout, maar dit weerhield hem niet van de winst aangezien zijn grootste concurrent, Sinead Halpin, drie balken naar beneden kreeg. Nicholson: “Avebury is een fantastisch paard. Het is een plezier om hem te rijden en om hier te winnen is geweldig!” Deze zege was net niet genoeg om de HSBC Classics series op naam te schrijven. Hij verloor de wedstrijdserie op slechts één punt achterstand van Fox-Pitt. “Ik wist dat Andrew fantastisch in vorm was, om dan te winnen met slechts één punt verschil is echt zenuwslopend”, aldus William Fox-Pitt.

Zo euforisch als de Burghley Horse Trials waren voor Nicholson, zo tragisch waren ze voor de Zuid-Afrikaanse Paul Hart. Zijn zestienjarige paard Heartbreak Hill (v. Rocky Marriage) is ingeslapen nadat hij zijn been brak in de cross op zaterdag.

Dit jaar geen Nederlandse deelname aan de Burghley Horse Trials. Merel Blom had willen gaan, maar haar Rumour has It verstapte zich op weg naar de veterinaire keuring en werd daardoor niet goedgekeurd.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Horses/ Horseandhound/ St.Georg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook