Ga naar hoofdinhoud

Nicola Wilson wint Boekelo met KWPN’er Bulana

Nicola Wilson met Bulana Foto: Jacquelien van Tartwijk
Met slechts een tijdfout in het afsluitende springparcours heeft de  Britse Nicola Wilson met de door Sietse van Dellen gefokte Bulana de Military Boekelo gewonnen. De Nieuw-Zeelander Blyth Tait hield de lei helemaal schoon evenals Wilson's landgenote Kristina Cook zodat zij opklommen naar de tweede en derde plaats.


Het springparcours was selectief en dat maakte dat het tot het einde toe een spannende wedstrijd was waarin van alles gebeurde. De top drie na de cross maakten fouten en vielen terug in het klassement. Christopher Burton kreeg met Monarchs Exclusive 17 strafpunten en zakte van plaats 1 naar 17. De nummer twee na de cross Jesse Campbell liep zelfs tegen 21 strafpunten op met Kaapachino en eindigde op de 26ste plaats. De Fransman Astier Nicolas zakte van de derde naar de negende plaats met tien strafpunten in het springen. Dit maakte de weg vrij voor Nicola Wilson en ze schreef de 45ste editie van de Military Boekelo op haar naam met de de dochter van Tygo, Bulana met -47.10. De 9-jarige merrie sprong ook in het springparcours geweldig. Voormalig Olympisch- en Wereldkampioen Blyth Tait reed Xanthus III naar -49.20. Kristina Cook klom met Billy the Red op van de tiende naar de derde plek.

Alice Naber-Lozeman werd de beste Nederlander op plaats 19. Met ACSI Peter Parker werd ze hierdoor voor de derde achtereenvolgende keer Nederlands kampioen. Naber is uiteraard blij met haar trouwe partner ACSI Peter Parker die ook nog eens voor de vierde jaar foutloos bleef in de cross van Boekelo. “Hij doet altijd zo enorm zijn best, hij wil gewoon altijd voor je werken, dat is ook zijn grootste kwaliteit”, roemt Naber haar 13-jarige paard. “Ik ben echt trots op hem, hij deed het toch maar weer. Dit is het vierde jaar op rij dat hij foutloos de cross van Boekelo aflegt en hij gaat weer fit en gezond mee naar huis. Jammer dat we niet foutloos bleven in het springen, maar verder ben ik super tevreden.” Achter Naber eindigde Andrew Heffernan met zijn Olympische troef van Londen Millthyme Corolla als tweede in het kampioenschap en op plaats 32 in de wedstrijd. Heffernan was blij dat zijn merrie weer terug was op dit niveau. “Het afgelopen seizoen had ze de nodige blessures en tegenslag, ik ben blij dat ze nu weer zo presteert”, vertelt de in Engeland wonende steunpilaar van het Nederlandse team.
Naber en Heffernan waren de enige Nederlanders die de wedstrijd uitreden en het brons op het NK kon dus niet worden uitgereikt.

Ierland won de Nations Cup met 174.90 punten, team Amerika werd tweede (197.00) met 1.9 voorsprong op de Nieuw-Zeelanders (198.90). In de eindstand van de Nations Cup series 2015 won Groot Brittannië, Nederland werd hierin vijfde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses/KNHS

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook