Ga naar hoofdinhoud

Nieuw Zeelandse heerschappij op Burghley Horse Trials

Jock Paget hier met Clifton Promise Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na de cross country lijkt de Burghley Horse Trials een Nieuw Zeelands feest te worden. Zeven van de top tien plaatsen worden bezet door de Eventers van Down Under. Jock Paget staat voor het afsluitende springparcours van vandaag op de eerste en tweede plaats met Clifton Promise en Clifton Lush. Favoriet de Engelsman William Fox-Pitt en Parklane Hawk staan vierde.

Parcoursbouwer Mark Phillips had pittige, echte Burghley-cross gebouwd met vele uitdagingen. Ingrid Klimke (tweede na de dressuur) zei over haar debuut in Burghley dat dit een van de grootste prestaties uit haar carrière was. Met alleen 9.2 tijdfouten reed ze met FRH Butts Abraxxas een foutloze cross en staat nu zevende. Slechts drie combinaties reden de cross binnen de optimale tijd: Jock Paget met Clifton Lush, klimt hiermee van de vijfde naar de tweede plek, en zijn landgenoot Andrew Nicholson met zijn beide paarden Avebury en Calico Joe. Nicholson staat door deze prestatie nu derde en achtste.

De Duitser Andreas Dibowski met FRH Butts Leon die na de dressuur vijfde stond had een teleurstellende cross, hij trok zijn paard terug na een weigering op de technisch moeilijke en bepalende hindernis acht (Discovery Valley), bestaande uit o.a. twee hoge heggen schuin achter elkaar.

Uiteindelijk waren er 39 foulozerondes en 46 van de 62 starters reden de cross uit. Vandaag is het afsluitende springparcours in Burghley.

Klik hier voor de tussenstand.

Op Burgley.TV zijn de ritten te zien.

Bron: Horses/FEI

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook