Ga naar hoofdinhoud

NK eventing komende drie jaar op Military Boekelo

Tim Lips met Keyflow
Foto Lonneke Ruesink

Military Boekelo is de komende drie jaar verzekerd van het gastheerschap van het Nederlands kampioenschap eventing. Gisteravond ondertekenden het bestuur van Military Boekelo - Enschede en de KNHS hiervoor een driejarig contract. “De eventingsport ontwikkelt zich kwalitatief in Nederland razendsnel. Daarom vinden we het nu als KNHS verantwoord om met deze titelstrijd weer naar de zwaarste eventingwedstrijd die Nederland kent te laten gaan”, aldus John Bierling, directeur van de KNHS.

John Bierling vindt de keuze voor Boekelo een logische stap binnen de ontwikkeling die de eventingsport in Nederland heeft doorgemaakt. “Het was indertijd een goede keuze om met het Nederlands kampioenschap eventing een stapje terug te doen. Niet meer op een lange drie ster, maar op een korte zoals in Breda wordt georganiseerd”, aldus Bierling. Nu de sport stappen voorwaarts maakt is het tijd voor een zwaarder kampioenschap. “Daarmee ook ons doel onderstrepend dat we in 2016 met een uit vijf ruiters bestaand team naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro willen.”

Wedstrijdvoorzitter Robert Zandstra is verheugd met de terugkeer van het NK. “Wij organiseren sinds 1971 deze wedstrijd en zijn één van de toonaangevende wedstrijden in de wereld geworden. We hebben in de Olympische crossbouwer Sue Benson een topper, die in de afgelopen twaalf jaar steeds zeer faire maar ook selectieve wedstrijden wist te ontwerpen. Daarnaast hebben we ieder jaar een zeer sterk en aansprekend deelnemersveld. Volgens mij het decor waarbinnen een Nederlands kampioenschap, mede gelet op de aspiraties van de Nederlandse eventingsport, van nature thuishoort”, aldus Zandstra.

Vorig jaar werd al bekend dat het NK terug zou keren naar Boekelo. Dit jaar, van 11 tot en met 14 oktober, barst de eerste titelstrijd weer los. Veertien combinaties komen in actie, waaronder de drie ruiters die in Londen van start gingen. Dit zijn Elaine Pen met Vira, Andrew Heffernan met Millthyme Corolla en Tim Lips met Keyflow en Skorpio. Zij strijden tegen Ilonka Kluytmans, Florinoor Hoogland, Raf Kooremans en Jan van Beek. Alice Naber-Lozeman, Althea Bleekman en Merel Blom komen met twee paarden aan de start.

Na de veterinaire keuring op woensdag 10 oktober zal bondscoach Martin Lips het team dat in de landenwedstrijd van start gaat bekendmaken.

Klik hier voor meer informatie van Equestrian Database over de deelnemende paarden en ruiters.

Bron: Horses / KNHS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook