Ga naar hoofdinhoud

O’Hanlon mist uitleg over uitzetting Canadees team Rio

Selena O'Hanlon en Foxwood High Foto: Pierre Costabadie/ www.arnd.nl

"Woody is nog steeds gezond en heeft nooit wat gemankeerd", verklaart de Canadese eventingamazone Selena O’Hanlon in haar eerste publieke verklaring sinds ze vlak voor vertrek naar Rio uit het team werd gezet om veterinaire redenen. De amazone wil duidelijk en is nu publiekelijk op zoek naar de reden waarom ze thuis moest blijven. Het tweede voorval rondom de samenstelling van het Canadese eventingteam. 

In juli werd bekend dat Selena O’Hanlon en haar 13-jarige Foxwood High , bijnaam Woody, deel uitmaakten van het team dat naar Rio zou afreizen. Daags voor vertrek maakte de Canadese bond bekend dat Woody om ‘veterinair medische redenen’ niet mee mocht. Volgens O’Hanlon heeft de bond tot op de dag van vandaag hier nog geen details over verstrekt.

In een verklaring meldt Selena O’Hanlon: “Ik wil iedereen bedanken voor de enorme support die ik ontvangen heb, nadat ik uit het Olympisch team ben gezet. Sponsors, collega’s en de eigenaren John en Judy Rumble hebben me bijgestaan in deze moeilijke tijd.
Ik wil absoluut duidelijk maken dat Woody nog steeds gezond en in goede conditie is. Sinds ik was aangewezen voor het team heeft hij geen blessures opgelopen of is zijn gezondheid veranderd. Sterker nog, we zijn op weg om deel te nemen aan de Rolex 4*  in 2017.
Ik hoop dat ik ondersteunende documentatie ga ontvangen over de reden die geleid heeft tot de vervanging.  Deze documenten zouden inzicht moeten geven aan ruiter en eigenaren. De Spelen zijn nu voorbij en het team deed zijn best en ik en trots op wat ze bereikt hebben.  Maar ik wil graag alle speculaties opgehelderd krijgen, want mijn loyale eigenaren en mijn team verdienen dat.”

Eerder was er al een voorval, waarin Jessica Phoenix met succes beroep aantekende tegen het feit dat ze als reserve was aangewezen. Deze beroepszaak leverde Phoenix uiteindelijk een teamplek op.

Bron: Horse-Canada / Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook