Ga naar hoofdinhoud

Oliver Townend behoudt de leiding in Kentucky Horse Trials

Oliver Townend met Cooley Master Class. Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl
Na de cross van de Kentucky Horse Trials heeft Oliver Townend nog steeds de leiding in handen. De ruiter uit Engeland is goed onderweg om net als vorig jaar de overwinning in de prestigieuze lange 5* wedstrijd binnen te halen. Met zijn Cooley Master Class bleef hij foutloos en voegde 1.2 aan tijdfouten toe aan zijn dressuurscore. De Brit heeft 25.3 strafpunten en staat 2.6 voor op Boyd Martin, Tim Price staat derde.

In de mooie, uitdagende cross bleven vier combinaties binnen de tijd. De winnende combinatie van vorig jaar, Oliver Townend en zijn veertienjarige Ier Cooley Master Class (v. Ramiro B) kregen slecht 1.2 strafpunten voor de overschreden tijd en gaan met 25.3 beginnen het springen.

Door een foutloze cross binnen de optimale tijd kwam de Amerikaan Boyd Martin met de kleine Tsetserleg (v. Windfall) dicht bij. Martin heeft het gat met Townend verkleind naar 2.6 strafpunten. Tim Price stuurde zijn Xavier Faer (v. Catherston Liberator) ook foutloos door de cross en schoof op van de vijfde naar de derde plek. Net als Phillip Dutton die met Z (v. Asca Z) van plaats zeven naar vier steeg.

Het koste Piggy French haar tweede plaats na de dressuur. In de cross bleef de Britse wel foutloos met Quarrycrest Echo (v. Clover Echo), maar door de 6.4 aan tijdsoverschrijding kwam ze op de vijfde plaats uit. Liz Halliday-Sharp die met de KWPN’er Deniro Z (v. Zapatero VDL) in de dressuur vijfde werd, viel al aan het begin van de cross uit door een val op hindernis 3.

Klik hier voor de tussenstand.

Bron Kentucky Three day Event

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook