Ga naar hoofdinhoud

Olympisch eventingpaard King Solomon overleden

Het olympiadepaard van de Britse eventing amazone Mary King is op 24 jarige leeftijd ingeslapen. De combinatie reed mee op de Olympische Spelen van Athene in 2004.

In eerste instantie waren ze reserve, maar mochten uiteindelijk toch aan de start verschijnen. Daarbij droegen ze voor een belangrijk deel mee aan een zilveren teammedaille.

Een jaar na de Spelen mocht King Solomon (v. Old Lucky) met pensioen omdat hij door een infectie last kreeg van een olifantsbeen. Afgelopen maandag begon het been opnieuw te zwellen en traden er complicaties op. In overleg met de dierenarts werd besloten het paard in te laten slapen.

Bron: Horses /  Horseandhound

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook