Ga naar hoofdinhoud

Ook de B-monster van Clifton Promise positief

Jock Paget hier met Clifton Promise Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nu is het met zekerheid vastgesteld dat het eventingpaard van Jock Paget Clifton Promise doping heeft gehad. Ook in het B-monster is positief getest getest op de verboden stof Reserpine. Dit heeft de FEI aan de Nieuw Zeelandse Federatie (ESNZ) meegedeeld.

Het paard van Paget was na de Burghley Horse Trials in september positief getest op de verboden stof Reserpine, een sterk kalmeringsmiddel voor mensen. Daarna werd een tweede staal genomen en in afwachting van de uitkomst hiervan is de ruiter geschorst.

De Nieuw Zeelander is teleurgesteld over de uitslag van B-proef, maar was te verwachten: “De A en B monsters zijn tegelijkertijd afgenomen.” Hij kan rekenen op een schorsing van wel twee jaar.

Bron St.Georg/ESNZ

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook