Ga naar hoofdinhoud

OS Cross-country 13:30 uur NL tijd van start

Foto: Arnd Bronkhorst
Vanmiddag staat Greenwich volledig in het teken van de Olympische cross-country, die om 13:30 uur Nederlandse tijd van start gaat. Team Nederland bestaande uit Tim Lips, Elaine Pen en Andrew Heffernan, verkenden gisteren onder begeleiding van bondcoach nog één keer het cross-country parcours van ontwerper Sue Benson om hun strategie door te nemen. Vanmiddag gaan Lips en Concrex Oncarlos om 15:54 uur Nederlandse tijd als eerste voor Nederland van start en zal blijken of hun top acht doel nog realiseerbaar is.

Duitsland gaat momenteel in het landenklassement met 119.10 punten aan de leiding en loot een vierde startpositie. Australië, tweede in het klassement (122.10)  zal ook als tweede na de Verenigde Staten de cross inluiden. Nummer drie, Groot-Britannië (127 punten), komt als elfde in actie.

Nederland staat na de dressuur op een één na laatste plaats, maar misschien brengt de achtste startpositie geluk. “Morgen de ‘grote’ dag, zal spannend worden, maar dat heb ik nodig om te kunnen presteren in deze Olympische cross”, twitterde Tim Lips gisterenavond. In het zadel van Oncarlos zal hij om 14:54 uur lokale tijd als eerste Nederlander de cross proberen te trotseren. Andrew Heffernan volgt om 15:58 uur. Na de rit van de beste Belg Karen Donckers (7e) (16:58u) sluit debutant Elain Pen en Vira om 17:02 uur lokale tijd het hek voor Nederland. De Japanse klassementsleider Yoshiaki Oiwa rijdt Noonday de Conde direct na Pen (17:06u). De nummer twee van het klassement, de Italiaan Brecciaroli, begint individueel om 16:30 uur aan de cross.

Als laatste starter (17:22u) heeft de huidige Nieuw-Zeelandse nummer drie, Mark Todd en zijn paard Campino, een richttijd voor een mogelijke overwinning in de cross. De Belg Carl Bouckaert start met zijn 58 jaar als oudste deelnemer om 13:50 uur in de cross.  Bouckaert voorspelde met een toegestane tijd van 10:03 minuten veel tijdfouten, omdat de cross zeer technisch is.

Bekijk hier de volledige individuele startlijst.

Bekijk hier de starlijst van de teams.

Volg de cross via de NOS livestream.

Bekijk hier de fotoserie: Zondagavond nog een laatste keer cross lopen.

Bekijk de crosshindernissen met de fotoserie van Arnd Bronkhorst.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook