Ga naar hoofdinhoud

Overwinning Military Boekelo voor Krajewski, Lips derde en Nederlands kampioen

Tim Lips en Bayro (v. Casantos) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Voor de 11e keer in de geschiedenis van Military Boekelo ging de overwinning van het prestigieuze evenement mee naar Duitsland. Julia Krajewski hield het hoofd koel en mocht de hoogste trede van het podium bestijgen. Tim Lips eindigde op een derde plaats en werd daardoor Nederlands kampioen.

Tim Lips ging na de dressuur aan de leiding met 19,20 strafpunten. In de cross hield de Nederlander de teller ook op nul en behield de koppositie. In het springparcours konden Lips en Bayro (v.Casantos) in de Rabobank driesprong de in- en uitsprong niet in de lepels houden. Acht strafpunten werden bij de score opgeteld, waarmee onze landgenoot met een totaal van 27,20 strafpunten terugviel naar een derde plaats.

Voor de 11e keer Duitsland

10 keer eerder pakte een Duitse combinatie de winst in Boekelo sinds de oprichting in 1971. Dit jaar waren het Julia Krajewski en Samourai du Thot (v.Milor Landais) die er met de overwinning vandoor gingen. Na de dressuur en de cross bezette de Duitse de tweede plaats. In het springparcours legde de amazone alle druk op Tim Lips door een foutloze ronde te rijden. Een totaal van 22,60 strafpunten bezorgde Krajewski de overwinning. Lips hield het hoofd niet koel genoeg. Twee springfouten moest de ruiter uit Breda incasseren, en daarmee kon Lips nog net een podiumplaats bemachtigen.

Nederlands kampioenschap

De wedstrijd in Boekelo gold voor de Nederlandse deelnemers als kampioenschap. Door de derde plaats van Lips in het algemeen klassement, werd de Nederlander gekroond als Nederlands Kampioen. Vorig jaar werd Lips ook Nederlands kampioen na een tweede plaats in het algemeen klassement. Met het binnenhalen van dit kampioenschap is het al het vierde keer dat Lips Nederlands Kampioen eventing is.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook