Ga naar hoofdinhoud

Persoonlijk record voor debutante Renske Kroeze

Debutante Renske Kroeze reed zojuist de dressuurproef van haar leven met de merrie Jane Z (v. Johny Boy II) op de wereldruiterspelen in Tryon. De amazone uit Biezenmortel was op het laatste moment aan het eventingteam toegevoegd toen het paard van Laura Hoogeveen geblesseerd raakte. Kroeze stelde niemand teleur en met een persoonlijk record van 70.517% (-29.5) staat ze op een voorlopige zesde plaats.

Op het laatste moment werd reserve Renske Kroeze opgeroepen om met het Nederlandse eventingteam mee te reizen naar Tryon. “Het was allemaal wel heel hectisch”, vertelde de amazone, “maar ik had wel gewoon door getraind. Hier liet ze gewoon zien goed met de warmte om te kunnen gaan.”

‘Ze bleef er fantastisch aan staan’

Kroeze reed een strakke proef met de twaalfjarige merrie Jane Z, met veel schwung ging het paar door de baan. Het leverde een percentage van 70.517% op. Kroeze: “We hebben in deze hitte alles gegeven, ze bleef er fantastisch aan staan dus ik ben heel erg tevreden!”

Krajewski op kop

Met -29.5 staat Renske Kroeze op de voorlopige zesde plaats, bijna tien punten achter Julia Krajewski die met Chipmunk (v. Contendro I) aan de leiding gaat. De Duitse reed een geweldige proef die beloond werd met 80.115 % wat -19.9 betekent.

Flinke storing

Voor Alice Naber-Lozeman, die voor Nederland het spits afbeet met ACSI Harry Belafonte (v. Heraldik xx), verliep de proef minder goed. In de volte na het eerste appuyement schrok de zoon van Heraldik en dat leverde een flinke storing op. Het paard bleef daarna gespannen. Naber kreeg 60.057 % (-39.9) en staat op een teleurstellende voorlopige 37ste plaats.

‘Hij wilde weg weg weg’

Naber na afloop: “Hij vond het allemaal heel eng daar en het enige wat hij wilde was weg weg weg. Als je ziet hoe hij het hele jaar heeft gelopen, dan loopt hij tien punten beter. Maar daar heb je natuurlijk niet zo’n atmosfeer. Het is hier zeker geen dressuurwedstrijd en ik denk dat de cross country heel goed bij hem past. We gaan het meemaken.”

Vrijdag gaat het in Tryon verder met de dressuur voor de eventing. Dan komen voor het team Merel Blom en Raf Kooremans aan de start, Theo van de Vendel gaat individueel van start.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Ruiters in Oranje/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook