Pierre Michelet ontwerpt cross-parcours Olympische Spelen - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Pierre Michelet ontwerpt cross-parcours Olympische Spelen

Tim Lips met Concrex Wadolca Carlain in cross Schenefeld
Het cross-countryparcours voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio wordt ontworpen door Pierre Michelet. Hoewel de Fransman wordt geprezen om zijn stijl, is er controverse rondom zijn verkiezing.

Michelet ontwierp eerder de parcoursen van de CCI4* in Pau en de CICO3* in Fontainebleau. Volgens amazone Lucy Wiegersma zijn ze “behoorlijk gewaagd. Ze onderscheiden zich door hun scherpe bochten en lange afstanden.”

Michelet ontwerpt ook het parcours voor de Wereldruiterspelen komend jaar. Het is een ongebruikelijke keuze dat eenzelfde ontwerper voor zowel de Wereldruiterspelen als voor de Olympische Spelen aan de slag gaat. “Maar de terreinen zijn zo verschillend dat het zal lijken alsof het totaal andere parcoursen zijn”, nuanceert Mark Todd.

De benoeming van Michelet is nog niet officieel door het FEI bevestigd. De omstandigheden van de benoeming roept scepsis op. Twee ontwerpers die op de shortlist stonden, Mark Philips en Derek di Grazia, lukten het niet om voor 14 oktober naar Rio af te reizen om het terrein te bekijken. Rüdiger Schwarz zou nooit meer een reactie van het FEI hebben gekregen.

Bron: Horses / Horse and Hound

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook