Ga naar hoofdinhoud

Pippa Funnell in ziekenhuis twee dagen voor Badminton

Foto: Lonneke Ruesink

Het prestigieuze viersterren evenement Badminton Horse Trials gaat woensdag van start in Groot-Brittannië. Eén van de deelnemers op de startlijst, Pippa Funnell, werd echter ter observatie opgenomen in het ziekenhuis, omdat ze gisteren in de cross van de Withingon Manor Horse Trials in Oxfordshire ten val kwam. 

Pippa en Sandman, het paard waarmee ze op het EK vorig jaar in Blair Castle de zilveren medaille won en individueel achtste werd, kwamen ten val op hindernis 16, een dikke parallel oxer. “Pippa ligt ter observatie in het ziekenhuis en krijgt nog wat onderzoeken. Ze is geen moment bewusteloos geweest”, vertelde haar moeder vanochtend aan Horse&Hound.

Met Sandman gaat het goed. Hij werd verschillende keren gecheckt door dierenartsen. “Hij heeft pijnstillers gehad, die nog niet helemaal zijn uitgewerkt, maar hij wordt al aan de hand gestapt en mag aan de hand grazen.”

 

Pippa Funnell staat met de paarden Billy Beware and Second Supreme op de startlijst van de Badminton Horse Trials komende week en de kans is groot dat ze daar gewoon aan de start verschijnt.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl / Horse&Hound

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook