Ga naar hoofdinhoud

Pippa Funnell in ziekenhuis twee dagen voor Badminton

Foto: Lonneke Ruesink

Het prestigieuze viersterren evenement Badminton Horse Trials gaat woensdag van start in Groot-Brittannië. Eén van de deelnemers op de startlijst, Pippa Funnell, werd echter ter observatie opgenomen in het ziekenhuis, omdat ze gisteren in de cross van de Withingon Manor Horse Trials in Oxfordshire ten val kwam. 

Pippa en Sandman, het paard waarmee ze op het EK vorig jaar in Blair Castle de zilveren medaille won en individueel achtste werd, kwamen ten val op hindernis 16, een dikke parallel oxer. “Pippa ligt ter observatie in het ziekenhuis en krijgt nog wat onderzoeken. Ze is geen moment bewusteloos geweest”, vertelde haar moeder vanochtend aan Horse&Hound.

Met Sandman gaat het goed. Hij werd verschillende keren gecheckt door dierenartsen. “Hij heeft pijnstillers gehad, die nog niet helemaal zijn uitgewerkt, maar hij wordt al aan de hand gestapt en mag aan de hand grazen.”

 

Pippa Funnell staat met de paarden Billy Beware and Second Supreme op de startlijst van de Badminton Horse Trials komende week en de kans is groot dat ze daar gewoon aan de start verschijnt.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl / Horse&Hound

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook