Ga naar hoofdinhoud

Raf Kooremans met Telstar in olympisch kader

Foto De Paardenkrant

Raf Kooremans is met Cavalor Telstar opgenomen in het olympisch kader eventing. Hij verdiende zijn promotie met een vierde plaats in het CIC3* in Breda. Met zijn andere paard Cavalor Chase the Moon zit Kooremans (35) in het B-kader. Kooremans rijdt sinds 2009 voor Nederland.

De zestienjarige Cavalor Telstar (Skipyy II x Lord Gotthard) is bijzonder ervaren. Al in 2003 reed Raf met Telstar een EK, dat van landelijke ruiters, waar hij met het Belgisch team goud won. Twee jaar later startten ze op het EK eventing in Blenheim. In 2009 en 2011 werd Raf Kooremans met Telstar tweede op het Nederlands kampioenschap. Vorig jaar zat Kooremans in het Nederlandse team tijdens het EK in Luhmühlen met zijn paard Demeter, die hij naderhand naar Amerika verkocht.

Kooremans zal met Cavalor Chase the Moon niet lang meer deel uitmaken van het B-kader. Dit paard verlaat na de wedstrijd in Boekelo de stallen van Raf Kooremans. Chase the Moon is van Jan Willem en Magdalena Mankes. ”Magdalena heeft aangegeven dat ze Chase the Moon zelf graag wil gaan rijden. De beslissing van Magdalena is begrijpelijk”, laat Raf Kooremans weten.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook