Ga naar hoofdinhoud

Renske Kroeze vervangt Laura Hoogeveen op WEG

Er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd in de Nederlandse teams voor de Wereldruiterspelen in Tryon. Zo neemt Renske Kroeze de plaats in van Laura Hoogeveen in het eventingteam, heeft de reining-bondscoach besloten welke combinaties hij meeneemt en heeft de chef d'equipe van de endurance een meereizende reserve aangewezen.

De Quasimodo Z-zoon Quibus van Laura Hoogeveen trapte op een ongelukkige manier zijn ijzer af en kan daardoor niet mee naar Tryon. Reserveamazone Renske Kroeze neemt haar plaats in met Jane Z (v. Johnny Boy). “Als trainer en ruiter begrijp ik dat het een grote teleurstelling is voor Laura dat ze haar land niet kan vertegenwoordigen op de WEG. Het is een talentvolle combinatie en we willen geen risico nemen, helaas kon de timing niet slechter.”

Reining

Robert Overbeek, bondscoach reining, moest nog beslissen welke deelnemers deel uitmaken van het team en wie individueel van start gaat. “Het teamresultaat gaat voor ons leidend zijn. Met deze ploeg gaan we voor een plaats bij de eerste acht. We zijn heel blij met de ontwikkeling in onze sport. Als we deze lijn voort kunnen zetten, kunnen we in de toekomst ook zeker mee gaan doen om de medailles.

Samenstelling team:

  • Hubert Heule met Lil Juice
  • Jurgen Pouls met Royal Jac
  • Michel Sandijck met Wimpys Snow Gun
  • Rieky Young met Hang Ten and Shine

Individuele deelnemer:

  • Robert Overbeek met Bondscoach

Afmelding endurance

Pieter Wiersinga, Chef d’Equipe van de endurance, had in de eerste instantie vijf combinaties aangewezen, maar nog niet besloten wie de reserve was. Joyce van den Berg moest zich terug trekken uit de selectie en is vervangen voor Carmen Römer, meereizende reserve.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook