Ga naar hoofdinhoud

Renske Kroeze vervangt Laura Hoogeveen op WEG

Er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd in de Nederlandse teams voor de Wereldruiterspelen in Tryon. Zo neemt Renske Kroeze de plaats in van Laura Hoogeveen in het eventingteam, heeft de reining-bondscoach besloten welke combinaties hij meeneemt en heeft de chef d'equipe van de endurance een meereizende reserve aangewezen.

De Quasimodo Z-zoon Quibus van Laura Hoogeveen trapte op een ongelukkige manier zijn ijzer af en kan daardoor niet mee naar Tryon. Reserveamazone Renske Kroeze neemt haar plaats in met Jane Z (v. Johnny Boy). “Als trainer en ruiter begrijp ik dat het een grote teleurstelling is voor Laura dat ze haar land niet kan vertegenwoordigen op de WEG. Het is een talentvolle combinatie en we willen geen risico nemen, helaas kon de timing niet slechter.”

Reining

Robert Overbeek, bondscoach reining, moest nog beslissen welke deelnemers deel uitmaken van het team en wie individueel van start gaat. “Het teamresultaat gaat voor ons leidend zijn. Met deze ploeg gaan we voor een plaats bij de eerste acht. We zijn heel blij met de ontwikkeling in onze sport. Als we deze lijn voort kunnen zetten, kunnen we in de toekomst ook zeker mee gaan doen om de medailles.

Samenstelling team:

  • Hubert Heule met Lil Juice
  • Jurgen Pouls met Royal Jac
  • Michel Sandijck met Wimpys Snow Gun
  • Rieky Young met Hang Ten and Shine

Individuele deelnemer:

  • Robert Overbeek met Bondscoach

Afmelding endurance

Pieter Wiersinga, Chef d’Equipe van de endurance, had in de eerste instantie vijf combinaties aangewezen, maar nog niet besloten wie de reserve was. Joyce van den Berg moest zich terug trekken uit de selectie en is vervangen voor Carmen Römer, meereizende reserve.

Bron: Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook