Ga naar hoofdinhoud

Sanne de Jong klimt met Flash in klassement op WK

Sanne de Jong wint met Enjoy NK Foto: Jacquelien van Tartwijk

Met een sterk gereden cross klom vanmorgen Sanne de Jong met het eigen fokprodukt Flash van een negende naar een zevende plaats op het WK voor zesjarige eventers. De Jong moest slechts 0.8 aan tijdfouten incasseren. In Le Lion d'Angers behoudt het echtpaar Meier-De Liedekerke de leiding in het klassement voor zesjarigen.

De geweldig galopperende zoon van Bustique sprong een safe, foutloze cross onder Sanne de Jong. Het paar voegde slechts 0.8 strafpunten aan de dressuurscore van 43.9 toe. Met 50.1 strafpunten staat De Jong nu zevende.

Kai-Steffen Meier en Painter’s Maxim (v. Phlox) bleven na een foutloos gereden cross op hun dressuurscore staan en gaan royaal aan de leiding met 40.3. Zijn Belgische partner Lara de Liedekerke was ook foutloos, binnen de tijd met Ducati d’Arville (v. Diarado) en behield haar tweede plek met 42.3.

De top vijf bleef na de cross onveranderd. Izzy Taylor reed op de Vivaldi-merrie Jockey Club Fleurelle een foutloze cross en behielden de derde plaats. Het zelfde deden Christopher Burton en Fire Fly (v. Zavall VDL) en Felix Vogg op Mathurin V/D Vogelzang, een Belgisch gefokt paard met onbekende afstamming. Burton en Vogg staan vierde en vijfde.

Merel Blom klom in het klassement naar plaats 26. Ze voegde met Ceda (v. Aragorn) geen strafpunten toe aan het dressuurresultaat. Willemina van der Goes-Petter en Fulco (v. Azteca VDL) staan na de cross de 30-ste plek.

Klik hier voor de tussenstand.

Klik hier voor de livestream.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook