Ga naar hoofdinhoud

Scuderia 1918 nu ook sponsor van Michael Jung

Michael Jung met Sam. Foto: Shannon Brinkman /www.arnd.nl

De Italiaanse sponsor Scuderia 1918 heeft twee eventingruiters toegevoegd aan hun team. De Duitse topruiter Michael Jung krijgt ondersteuning vanuit Italië en ook zijn stalruiter Pietro Grandis is opgenomen in het team. Scuderia 1918 had al onder meer Daniel Deusser en Lorenzo De Luca binnengehaald.

Scuderia (het Italiaanse woord voor stal) 1918 is een bedrijf dat Emanuele en Maria Anchisi zijn begonnen. Hun doel: ze willen topruiters ondersteunen in alle drie de Olympische disciplines. Zo kreeg Daniel Deussers Tobago Z, tweede in de Grand Prix van Aken 2019 en lid van het Duitse EK-team dat vorig jaar de zilveren medaille won in Rotterdam, als een van de eerste het voorvoegsel Scuderia 1918. De eerste eventingruiter die Scuderia aan zijn stal toevoegde was Australier Kevin McNab.

Tweevoudig Olympisch kampioen

Nu is de Duitse alleskunner Michael Jung toegevoegd aan het team, samen met zijn stalruiter, de Italiaan Pietro Grandis Pietro Grandis. Jung heeft zo ongeveer alles gewonnen wat er te winnen viel. Hij werd twee keer Olympisch kampioen met La Biosthetique – Sam FBW. Ook won hij met de zoon van Stan the Man xx de wereldtitel in Kentucky. Daarnaast haalde Jung drie keer op rij de Europese titel binnen. Daarnaast schreef hij veel belangrijke eventingwedstrijden op zijn naam, zoals Badminton in 2016.

Pietro Grandis

Pietro Grandis is al enige tijd stalruiter bij Michael Jung. Een van de paarden die de Italiaan rijdt is Takinou (v. Jaguar Mail). In Blair Castle werd Jung Europees kampioen met het paard. Na een langdurige blessure is Takinou weer terug in de sport.

Bron St.Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook