Ga naar hoofdinhoud

Sterk deelnemersveld bij start FEI Classics in Pau

Merel Blom met Rumour Has It

Een uitzonderlijk sterk deelnemersveld gaat van start bij de eerste etappe van de 2013/2014 FEI Classics ™ in de CCI4*  in het Franse Pau dit weekend (24-27 oktober). Uit twaalf landen staan meer dan 80 paarden op de startlijst, waaronder veel top combinaties.

Op de startlijst staan onder meer de Nieuw Zeelander Andrew Nicholson (eerste niet-Britse winnaar van de HSBC FEI Classics) met drie paarden: de winnaar van Kentucky, Quimbo, de winnaar in Luhmühlen, Mr Cruise Control en Viscount George, leider in de HSBC Rankings.

William Fox-Pitt (GBR), drievoudig winnaar van de HSBC FEI Classics™ en de winnaar in Pau 2011, rijdt drie ervaren paarden: Cool Mountain, Seacookie TSF en Neuf Des Coeurs.

Voor Australië starten Christopher Burton met Tempranillo en Lucinda Fredericks met haar Olympische paard Flying Finish; Andreas Dibowski (winnaar van goud met het Duitse team op het EK in Malmö) komt met met FRH Butts Leon en FRH Fantasia.

De Amerikaanse Marilyn Little komt met het voormalige paard van Raf Kooremans, RF Demeter en Phillip Dutton rijdt Mr Medicott, het paard die al twee Olympiades heeft gelopen. De Fransen hebben twee ruiters uit het bronzen EK-team aan de start: Arnaud Boiteau met Quoriano ENE HN en Donatien Schauly met Pivoine des Touches.

Voor Nederland komt Merel Blom aan de start met met de tienjarige Holsteiner Rumour Has It (v. Esteban).

Morgen en vrijdag is de dressuur, Blom rijdt op vrijdag haar dressuurproef.

Bron FEI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook