Ga naar hoofdinhoud

Stressfractuur veroorzaakte dodelijk val Bob The Builder

Het paard van de Poolse ruiter Michal Knap, Bob The Builder (v. Roven xx), die bij het EK Eventing lelijk ter val kwam en moest worden ingeslapen, bleek de breuken in zijn onderbeen al voor het ongeluk te hebben opgelopen. Hoofd veterinair van het EK in Strzegom, Frederic Barrelet, stelde dit na onderzoek met bestudering van videobeelden vast.

De elfjarige zoon van Roven xx kwam op hindernis 15 ten val, een ‘gewone’ smalle oxer op het hoofdterrein. Bob The Builder sprong midden in de hindernis, hij spartelde even, maar viel vervolgens om en bleef doodstil liggen.

Na het bestuderen van videobeelden van de val en verder onderzoek stelde Hoofd veterinair Frederic Barrelet dat de fracturen in het onderbeen van het paard niet door de val waren gekomen, maar de oorzaak van de val was. Door de zogenaamde stressfractuur in het been kon het paard geen goede afzet meer krijgen en viel.

De röntgenfoto’s lieten een onherstelbaar fractuur zien aan het onderbeen. Hierdoor viel de KWPN-er niet meer te redden en was in slapen de meest humane optie.

Bron Reiter Revue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook