Ga naar hoofdinhoud

Sue Benson laatste jaar parcoursbouwer in Boekelo

Parcoursdesigner Sue Benson Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Sue Benson zwaait af als parcoursbouwer van de Military Boekelo. Volgend jaar neemt Adrian Ditcham de taken over van zijn de 67-jarige landgenote. Op RTV Oost zegt Boekelo voorzitter Robert Zandstra: "Je weet dat als je bijna twee decennia met elkaar samenwerkt, dat iemand ook wel eens zijn cours gaat verleggen."

In 2000 bouwde Sue Benson voor het eerst de cross in Boekelo. Ze nam de taken destijds over van Han van Amerongen. Het was voor het eerst op het Europese vaste land dat een vrouw de verantwoordelijkheid had over het ontwerp en de bouw van een cross.

‘Juiste beslissing’

Benson draagt haar taak over aan haar Britse collega Adrian Ditcham met wie ze ook de cross van de Olympische Spelen in Londen heeft gebouwd. Benson: “Na achttien jaar is het best een beetje triest, maar het is wel de juiste beslissing.”

‘Veel respect’

Robert Zandstra het vertrek van Sue Benson: “Je weet dat als je bijna twee decennia met elkaar samenwerkt, dat iemand ook wel eens zijn cours gaat verleggen. Dus we hadden er wel rekening mee gehouden dat ze er een keer mee zou stoppen. Er is eigenlijk geen teleurstelling, maar heel veel respect.”

Getalenteerde parcoursbouwer

Over Adrian Ditcham zegt Zandstra: “Hij komt hier aanstaande vrijdag. Ik zal hem zeker gaan voorstellen aan het grote publiek, maar volgend jaar is zijn eerste prestatie en dan gaan we hem uitgebreid in de spotlights zetten. Maar wij zijn heel erg blij dat we een zeer getalenteerd iemand hebben weten vast te leggen voor de komende jaren.” Sue Benson zal haar landgenoot volgend jaar nog bijstaan in Boekelo.

Ditcham is ook al jaren betrokken bij de parcoursbouw van de Burghley Horse Trials.

Bron RTV Oost

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook