Ga naar hoofdinhoud

Super prestaties van Nederlandse eventingruiters

Foto: Jacquelien van Tartwijk

Elaine Pen heeft vanmiddag met haar paard Vira in het Franse Fontainebleau de driesterren eventing wedstrijd gewonnen. Ook het Nederlandse team leverde met een tweede plaats een geweldige prestatie. Amazone Elaine Pen en Bondscoach Martin Lips kijken dan ook zeer tevreden terug.

Elaine Pen vertelt direct na haar zege enthousiast, “Het ging echt vanaf het begin super hier. Beide paarden liepen heel goed dressuur, een super cross en sprongen foutloos. Ik wilde hier zo goed mogelijk rijden, maar dit had ik echt niet verwacht. Vorig jaar heb ik veel last gehad van een whiplash, na de rust van deze winter ben ik nu weer in vorm. Ik merk ook nu pas hoeveel last ik vorig jaar van mijn nek heb gehad.”

Elaine Pen eindigde de wedstrijd op de zelfde score als de Italiaanse Panizzon, maar doordat zij de optimale tijd van de cross dichter wist te benaderen, ging de zege naar de Nederlandse. Pen: “De Italiaanse reed het springen voor mij foutloos, ik moest daarom ook foutloos om te winnen, dat is dus gelukt. Ik ben echt super blij.”

Het Rabo Talent van 2011 kent een geweldige start van het seizoen. Eerder dit jaar wist ze ook in Portugal al twee internationale wedstrijden op haar naam te schrijven.

Nations Cup
De wedstrijd in Frankrijk was de eerste landenwedstrijd die meetelt voor de Nations Cup eventing. Deze voortvarende start was voor bondscoach Martin Lips (Made) dan ook een mooi begin van het jaar waarin het programma is afgestemd op het WK in het Franse Normandië eind augustus. Lips: “Elaine heeft echt top gereden. Ze wint hier de wedstrijd, dat gebeurde nog niet vaak dat een Nederlandse eventingruiter op drie ster niveau wint. Ook met haar tweede paard Undercover reed ze trouwens een geweldige wedstrijd, die werd uiteindelijk negende. Het team ook nog tweede hier, dat is gewoon hartstikke goed in dit sterke deelnemersveld. Ik ben er echt heel blij mee.”

Het team bestond uit Elaine Pen (Voorschoten) met Vira, Tim Lips (Breda) met Keyflow NOP, Andrew Heffernan (Cheshire, GBr)  met Millthyme Corolla en Florinoor Hoogland (Den Dolder) met Captain Henessy.

Tim reed volgens zijn vader en bondscoach een mindere dressuurproef. “Tim heeft geprobeerd om Keyflow iets minder werk te geven voor de dressuur om te kijken hoe dat was, dat gaat dus niet beter. Volgende keer doen we dat weer anders. Verder was het heel goed, met een paar strafpunten voor tijdsoverschrijding in de cross en foutloos springparcours. Andrew reed zijn beste dressuurproef tot nu toe en een hele goed cross, het springen was alleen minder. Florinoor Hoogland kwam helaas ten val in de cross. Zij reed laat in de middag en haar paard heeft waarschijnlijk door de enorm laag staande zon een taxatie fout gemaakt waardoor ze vielen. Gelukkig gaat het goed met ruiter en paard.”

Alle uitslagen zijn te vinden via www.worldsporttiming.com

Uitslag

CIC*** Fontainebleau

1. Elaine Pen – Vira, 42.4 strafpunt
2. Vittoria Panizzon – Borough Pennyz, 42.4 strafpunt
9. Elaine Pen – Undercover, 51.8 strafpunt
17. Tim Lips – Keyflow NOP, 60.8 strafpunt
25. Andrew Heffernan – Boleybawn Ace, 75.2 strafpunt
26. Andrew Heffernan – Millthyme Corolla, 78.6 strafpunt

Uitslag Nations Cup Fontainebleau

1. Frankrijk, 150.4 strafpunt
2. Nederland, 181.8 strafpunt
3. Engeland, 223.6 strafpunt

Bron KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook