Ga naar hoofdinhoud

Thibault Fournier wint 4*-debuut in Pau

De laatste viersterren wedstrijd van het eventingseizoen dit weekend in Pau werd gewonnen door de jonge Fransman Thibault Fournier op Siniani De Lathus (v. Volchebnik xx). Al vroeg in het springparcours verspeelde de 23-jarige ruiter een balk voorsprong op Gamma Tattersall, maar reed het parcours daarna koelbloedig, foutloos uit. Het leverde Fournier de zege op in zijn debuut op 4*-niveau.

De cross in Pau gooide het klassement flink op de kop. De Britse dominantie na de dressuur was door valpartijen in de cross weg. Oliver Townend was een van de pechvogels. Hij ging na de dressuur aan de leiding met Cillnabradden Evo (v. S.Creevagh Ferro), maar kreeg een val op aan het einde van de cross.

Fournier foutloos in cross

Thibault Fournier reed een foutloze cross binnen de tijd met zijn twaalfjarige Siniani De Lathus en nestelde zich fier op kop op zijn dressuurscore van 25.5. Ook de ervaren Gemma Tattersall hield in de cross de lei schoon met Pamero 4 (v. Perigieux) en klom van de dertiende plek omhoog naar plaats twee.

Verspeelt balk voorsprong

De Britse begon met een balk achterstand aan het afsluitende springparcours. Tattersall bleef opnieuw foutloos en legde de druk bij de jonge Fransman. Al vroeg in het parcours kreeg Fournier een balk, maar liet zich vervolgens niet meer afleiden. Zo kon hij met 0.4 voorsprong de bijna 32.000 euro in ontvangst nemen.

‘Totaal onverwacht’

“Ik ben sprakeloos, dit kwam totaal onverwacht,” zei Thibault. “we kwamen hier om te kijken of het paard en ik dit niveau aankonden en hij was de hele week geweldig!”

Wereldkampioene Canter opnieuw met KWPN’er

Achter Tattersal werd Clara Loiseau derde met Wont Wait (v. Starborough xx). Ze kwam van de twintigste plaats. De Deen Peter Flarup met Frankie (v. Frederico xx) klom naar de vierde plaats. Wereldkampioene Rosalind Canter reed de KWPN’er Zenshera, gefokt de de familie Morsink uit Wierden, naar de vijfde plek. Canter stond na de dressuur tweede met de Guidam-zoon, maar kreeg wat tijdfouten in de cross en twee balken en een tijdfout in het springen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horse&Hound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook