Ga naar hoofdinhoud

Tim Lips crosst top vijftig binnen

Tim Lips met Bayro - Foto: Jacquelien van Tartwijk
Op de nieuwe FEI ranking van de eventingruiters heeft Tim Lips een geweldige sprong gemaakt. De ruiter uit Made steeg 29 plaatsen, van plaats 76 naar 47. Michael Jung is nog steeds de leider in het klassement, maar de Nieuw-Zeelander Tim Price is de Duitse Olympische kampioen tot op dertien punten genaderd. Merel Blom en Alice Naber staan met plaats 75 en 76 ook in de top honderd.

Nederlands kampioen Tim Lips boekte een aantal aansprekende resultaten de laatste periode. Hij werd tweede met Bayro (v. Casantos) in Boekelo waar hij ook de nationale titel pakte en won even daarvoor het CIC2* in Varsseveld.

Tim Price nadert Michael Jung

Topruiter Michael Jung blijft op de ranglijst op kop staan. Hij leverde iets van zijn riante voorsprong in op Tim Price. De Nieuw-Zeelander steeg van de zesde naar de tweede plek door de winst in Boekelo met de KWPN-merrie Cekatinka (v. King Kolibri).

Sarah Bullimore met stip in top tien

De Britse Gemma Tattersall staat met een gelijk aantal punten met Tim Price op de derde plaats. De grootste stijger is wel Sarah Bullimore die van plaats 62 met stip op de zevende plaats terecht kwam. Met drie paarden reed de Britse de 4*-wedstrijd in Pau uit met een tweede, elfde en dertiende plaats.

Canter in top tien door prestaties Zenshera

Ook Rosalind Canter kwam door haar zevende plaats in Pau met de Guidam-zoon Zenshera de top tien binnen en staat nu zesde.

Blom en Naber gelijk in punten

Merel Blom steeg op de ranglijst zestien plaatsen en staat nu op plaats 75. In punten staat Blom gelijk met Alice Naber die van 80 naar 76 ging. Jan van Beek is net buiten de top honderd gevallen, hij staat nu op plek 101.

Klik hier voor de FEI ranking.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook