Ga naar hoofdinhoud

Tim Lips beste Nederlander na eerste dag

Tim Lips met Bayro N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de eerste dressuurdag van Military Boekelo-Enschede reed Tim Lips zijn Keyflow (v. Colonel Collins) naar een score van 53,70. Daarmee is Lips de beste Nederlander op plaats 21 na deze eerste dag. Alice Naber-Lozeman en met Coral Estate Harry Belafonte (v. Heraldik) kwamen op 53,90 en staan direct achter Lips. Teamruiters Lips en Naber staan nu in de middenmoot. 

De in Nieuw Zeeland geboren Keyflow van Lips is negentien jaar. In Boekelo neemt de schimmel, die zeer veel betekende voor de Nederlandse sport, afscheid van het internationale toneel. Belangrijkste wapenfeit van Lips en Keyflow is hun bijdrage aan de historische bronzen teammedaille op het WK in 2014.

Debuten

Renske Kroeze, die debuteert in Boekelo, kreeg te maken met pech. Op het moment dat zij met Jane Z (v. Johnny Boy II) binnenreed ging er ergens in de coulissen zeer harde muziek aan waarop Jane het op een lopen zette. Kroeze mocht haar proef opnieuw beginnen maar kon de spanning bij de merrie niet voldoende laten afvloeien en bleef steken op een score van 62,50 strafpunten.

Jordy Wilken beleefde ook zijn debuut in Boekelo. Met de schimmelruin Burry Spirit (v. Casco) kreeg hij een score van 61,20 strafpunten.

Vervolg

Morgen om 9.00 uur gaat de dressuur in Boekelo verder. Jan van Beek en Diamond Lancer gaan als eerste van start. Jeanette Chardon start met Vienna om 09.14 uur, Theo van de Vendel met Zindane om 11.27 uur, Tim Lips met Brent om 13.44 uur en Elaine Pen met Dostowjeski om 15.57.

Van de Vendel en Pen maken ook deel uit van het Nederlandse team dat strijd in de FEI Nations Cup.

Zaterdag volgt de cross country, zondag de tweede veterinaire keuring en het afsluitende springen.

Klik hier voor de livescoring.
Klik hier voor de startlijst van vrijdag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook