Ga naar hoofdinhoud

Lips en Naber rijden super crosscountry in Boekelo

Video
Tim Lips en Bayro. Foto Victor Krijt
De goed bezochte Military Boekelo in Enschede is op de derde dag prima verlopen voor de Nederlandse eventingruiters Tim Lips en Alice Naber-Lozeman. Na de crosscountry staan ze op respectievelijk de derde en vijfde plek in het klassement van de Military. In het NK gaat Lips aan de leiding.

Tim Price uit Nieuw-Zeeland heeft de leiding overgenomen van de Chinees Alex Hua Tian. ‘Fantastisch gereden’, zei de commentator van RTV Oost toen Alice Naber finishte met ASCI Peter Parker. Het publiek applaudiseerde terwijl zij in de schitterende tijd van 10,05 minuten finishte. Ze wees naar haar paard: ‘hij heeft het gedaan!’.

Gevallen

Alice Naber-Lozeman was met haar tweede paard Zamzam ook goed op weg in de cross maar kwam onderweg ten val met als gevolg dat ACSI Zamzam zonder amazone over het terrein galoppeerde. Voor de camera van RTV Oost verklaarde ze dat niets mankeert maar dat ze het wel heel jammer vond. ‘Daarvoor kwamen we hier niet. Zamzam was de hele dag al wat nerveus, vooral toen Peter Parker weg was. Ik heb het hem vergeven.’

Nederlands Kampioenschap

Na de dressuur en de cross gaat Tim Lips met Bayro voorlopig aan de leiding op het Nederlands Kampioenschap dat op de Military Boekelo plaatsvindt. Alice Naber-Lozeman is na haar mooie cross gestegen naar de tweede plaats met ACSI Peter Parker. Het verschil is miniem tussen hen dus er kan nog van alles gebeuren. Theo van de Vendel staat daar iets verder vanaf en bevindt zich momenteel op de derde plaats met Zindane.

FEI Nations Cup

De FEI Nations Cup, die ook op de Military Boekelo wordt gehouden, wordt geleid door het Nieuw-Zeelandse team. Duitsland en Ierland zijn respectievelijk tweede en derde. Nederland staat voorlopig op de achtste plaats.

Uitslagen crosscountry en dressuur

Bronnen:

RTV Oost

Paardenkrant-Horses.nl

 

De finish van Tim Lips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook