Ga naar hoofdinhoud

Tim Lips en Bayro blijven na cross aan de leiding

Boekelo 2017 Tim Lips met Bayro Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Halverwege de cross-country van de Military Boekelo is al duidelijk dat de top drie na de dressuur ook na de cross intact blijft. Tim Lips en Bayro (v. Casantos) behouden de koppositie in het klassement na een fantastische foutloze cross in exact de optimale tijd van 10 minuten.

De rit van Tim Lips met zijn twaalfjarige schimmel Bayro verliep uit het boekje. Het eerste gedeelte van de cross liet Lips het paard niet super snel galopperen, pas na de laatste moeilijke combinatie gaf de ruiter nog een keer echt gas. Precies op de optimale tijd van 10 minuten kwam de combinatie over de finish. Lips blijft op zijn dressuurscore van 19.20 staan en heeft een riante voorsprong om morgen zich mogelijk als eerste Boekelo-winnaar te laten kronen.

‘Het publiek gaf me vleugels’

Lips: “In het begin had ik wat last van spanning, de cross begon wat later waardoor ik iets te langzaam begon. Ik moest mijn eigen race rijden. Maar hij ging zo makkelijk! Ik wil het publiek nog bedanken, hun aanmoedigingen tijdens de rit gaf me vleugels!”

Krajewski en Collett blijven op twee en drie

Ook de nummers twee en drie in het klassement na de dressuur hebben vanmorgen hun cross gereden. Zowel Julia Krajewski met Samourai du Thot (v. Milor Landais) en Laura Collett op London 52 (v. Landos) bleven foutloos binnen de tijd en staan op respectievelijk 22.60 en 24.70 punten.

Sanne de Jong ook nul binnen de tijd

Halverwege de cross staat Sanne de Jong met het eigen fokproduct Enjoy (v. Cartano) na een foutloze ronde binnen de tijd op de twaalfde plaats (37.80). Andrew Heffernan bleef zonder hindernisfouten met Castle View Larry (v. Cobra) en liep alleen tijdfouten op en staat voorlopig achttiende (50.00). Merel Blom ging met haar eerste, nog onervaren Ceda (v. Aragorn), super van start. Aan het einde van de cross kreeg het paar een langsloper op het smalletje hindernis 21B. Met 64.10 punten staat ze voorlopig 24ste.

Ook Jordy Wilken heeft de cross volbracht met Burry Spirit (v. Casco). Al vroeg kreeg het paar een weigering op het laatste element van de Langezaal-hindernis en staat met 88.30 op de voorlopige 32ste plaats.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook