Ga naar hoofdinhoud

Tim Lips: ‘Ik stap uit het A-kader’

Exclusief
Tim Lips en Bayro. Foto Victor Krijt

Tim Lips heeft besloten om uit het A-kader te stappen. De ruiter kan volgend jaar namelijk niet deelnemen aan het EK, omdat hij zijn Chinese team moet voorbereiden op de China Games. "Als ruiter zit je in het kader om deel te kunnen nemen aan dit soort kampioenschappen. Ik moet het EK laten schieten en maak daarom plaats voor een ander."

Lips geeft aan dat dit niet te maken heeft met het recente vertrek van zijn vader Martin Lips als bondscoach eventing. “Twee weken terug heb ik het met Maarten van der Heijden al over mijn vertrek gehad. Dit staat los van mijn vader.” Tim geeft wel aan dat het voor hen allen even schrikken was. “We zagen het niet aankomen en zullen wel even moeten wennen aan de nieuwe situatie. Maar ik heb diep respect voor het werk dat mijn vader verzet heeft voor de Nederlandse eventingsport.”

Toch kijkt Tim positief naar 2017. Zijn sponsoren hebben de samenwerking verlengd en hij heeft nog een jaar de beschikking gekregen over Bayro N.O.P. “Bayro is weer helemaal terug in training en hartstikke fit en fris. In 2017 wil ik een paar grote wedstrijden rijden zoals Badminton om mijn positie in het team voor het WK in 2018 veilig te kunnen stellen. Want via het WK wil ik uiteraard vol voor de Olympische Spelen in Tokio gaan.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/ Tim Lips

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook