Ga naar hoofdinhoud

Tim Lips: ‘Een magische rit die me voor altijd bij zal blijven’

Tim Lips beleefde twee weken vol bijzondere hoogtepunten. Zo reed hij met Bayro N.O.P. (v. Casantos) op het Museumplein midden in Amsterdam en won hij met Keyflow (v. Colonel Colins) zilver op het NK in Boekelo. Het was ook nog eens de laatste wedstrijd van zijn schimmel.

“Ja, dat was het dan”, zegt Tim Lips. “De wedstrijdcarrière van Keyflow zit erop. Zijn laatste optreden in Boekelo had haast niet beter kunnen gaan. De dressuur voelde al heel goed voor zijn doen en de cross verliep soepel als altijd. En dan het springen op de laatste dag, fenomenaal! Het was echt een magische rit die me voor altijd bij zal blijven. Ik wist niet dat hij zo ruig kon springen! Alsof hij wist dat het zijn laatste keer in de ring was. Dat het dan een zilveren medaille oplevert, is mooi meegenomen, maar het gevoel staat boven het resultaat.”

Over het hek

“Het gevoel dat je paard voor jou alles geeft, is ronduit fantastisch. Hij gaat nu met wedstrijdpensioen, maar zal nog thuis nog steeds gereden worden. Dat is de beste manier om hem fit te houden. De komende twee jaar werken we dan wel langzaam aan naar zijn volledige pensioen toe, maar dat zal nog niet zo makkelijk worden. Keyflow verveelt zich snel in de wei en als hij het zat is springt hij gewoon over het hek.”

Fotograferende toeristen

Het weekend daarvoor gaf Lips op een polo evenement op het Museumplein in Amsterdam twee demonstraties. “Zo apart, recht voor de deur van het Rijksmuseum! En dus ook paard afladen en opstijgen tussen de fotograferende toeristen. Ik had Bayro mee genomen, omdat ik dacht: ‘Als ik het dan een keer mag rijden in het hart van de hoofdstad wil ik dat wel op mijn beste paard doen’. Bayro was super braaf. Volgens mij beviel het hem wel, al die drukte en aandacht.”

Bron: TimLips

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook