Ga naar hoofdinhoud

Tim Lips met persoonlijk record van ruim 80% aan de leiding

Tim Lips met Bayro N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Regerend Nederlands kampioen Tim Lips is goed onderweg om zijn titel dit jaar te prolongeren. Na de eerste dressuurdag gaat de ruiter stevig aan de leiding in het klassement. Met de Casantos-zoon Bayro liet hij 80,83% noteren, wat hem op 19,20 strafpunten bracht. Daarmee verwees Lips de Duitse Julia Krajewski naar de voorlopig tweede plaats.

“We hebben dit jaar de tijd gehad om hier naartoe te werken”, vertelt Tim Lips na zijn ijzersterke proef. “Ik ging in Luhmühlen aan de leiding na de dressuur. Je weet dan dat het kan, maar het moet toch maar even gebeuren. Bayro liep hier een hele goede proef, met zelfs wat dingen die nog beter kunnen.”

Aanvallend rijden

Er bestaat een relatief grote kans dat Lips na morgen nog steeds aan de leiding gaat in de dressuur en dus de beste uitgangspositie heeft voor de volgende twee onderdelen. “Als je verdedigend gaat rijden, verlies je veel te veel tijd in de cross. Ik zal dus moeten gaan aanvallen. Ik heb een goede start, maar zondagavond weten we pas meer”, blijft hij nuchter.

Tweede resultaat voor Blom

Na Lips volgt Krajewski met de Milor Landais-zoon Samourai du Thot op de tweede plaats, zij scoorde met 77,44% een dikke halve procent meer dan de Britse Laura Collett met London (v. Landos). Merel Blom zette het tweede resultaat voor Nederland neer. Met de Aragorn-dochter Ceda neemt ze met 69,49% de zevende positie in.

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook