Ga naar hoofdinhoud

Tim Lips Nederlands Kampioen eventing 2018

Military Boekelo podium NK Eventing. Tim Lips, Sanne de Jong, Andrew Heffernan. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Tim Lips en Bayro (v.Casantos) zijn net als in 2017 Nederlands eventingkampioen geworden op de Military Boekelo-Enschede. Na de dressuur en cross-country ging Lips ook aan de leiding in het individuele klassement. In het afsluitende springparcours liep de combinatie tegen twee springfouten aan in de driesprong, waardoor ze terug zakten naar een derde plek.

Julia Krajewski werd met haar Samourai du Thot (v.Milor Landais) voorafgaand aan de wedstrijd al als favoriet gekenmerkt. Maar met de koppositie na de dressuur en de foutloze cross-country van Tim Lips en Bayro leek het er tot zondag op dat Boekelo voor het eerst in 48 jaar een Nederlandse winnaar zou krijgen.

Balen

“Ja, dit is ontzettend balen,” reageert Tim Lips na afloop teleurgesteld. “Je weet dat dit kan gebeuren. Bayro is normaal een heel goed springpaard, ik denk dat hij wel een goed parcours sprong alleen ja een fout en toen nog een, en dan maakt het ook niet meer uit of je tweede of derde bent. Tot hindernis 11 van het springparcours heb ik een geweldige wedstrijd gereden. Alleen is het niet genoeg geweest.”

“Het is geen winnen.”

In 2017 won Tim Lips met Bayro ook de Nederlandse titel en werden ze tweede in het klassement. “Ik was hier niet gekomen voor het Nederlands kampioenschap, maar voor de internationale wedstrijd. Als je er dan uiteindelijk zo voorstaat kan ik niet tevreden zijn. Derde worden is niet slecht, maar het is geen winnen.”

Vakantie

Het was voor Tim Lips de laatste wedstrijd van het seizoen. “Het wordt een lange terugreis denk ik. De paarden krijgen nu even vakantie.” Over de planning voor volgend jaar gaat hij nog nadenken. “Ook mijn tweede paard Eclips (v.Phin Phin) heeft het hier goed gedaan. Alleen als je na het eindklassement kijkt, had ik gehoopt wat verder van voorin te kunnen eindigen. Hij had toch wat last van de omgeving, van de ambiance. Daardoor hebben we in de dressuur en ook in de cross wat teveel strafpunten opgelopen.”

Zilver en brons

Achter Lips werd Sanne de Jong reservekampioen. Met Enjoy (v.Cartano) eindigde de Jong met een strafpunten aantal van 45,80, wat een zilveren positie opleverde. Tim Lips eindigde met Eclips op een derde plaats, maar aangezien maar één paard telt voor het kampioenschap, schoof Andrew Heffernan met Castle View Larry (v.Cobra) door naar het brons.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: KNHS/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook