Ga naar hoofdinhoud

Tim Lips sluit North Holland Horse Trails winnend af

Tim Lips met Bayro - Foto: Jacquelien van Tartwijk
Tim Lips beleefde een ontzettend succesvol weekend in Oudkarspel bij de North Holland Horse Trails. Met Bayro heeft Lips de North Holland Horse Trails in de CIC2* op zijn naam geschreven. Zowel in de CCI1* als de CCI2* zette Lips met een zesde plek het beste Nederlandse resultaat neer. De CCI1* en CCIP2* kenden een Duitse winnaar. In de CCI2* ging de overwinning naar de Japanner Kenki Sato.

Oudkarspel is één van de eerste wedstrijden van het eventingseizoen. Tim Lips en Bayro blijken een goede vorm te pakken te hebben. In de dressuur behaalden ze 68,85%, goed voor de vierde plaats. In het springparcours wist de combinatie te stijgen naar een koppositie. Alleen de Deense Tia Lundemose Andersen wist het parcours sneller foutloos af te leggen dan Lips, maar Andersen behaalde met Chelsea slechts 56,15% in de dressuurproef dus vormde geen bedreiging. Lips legde ook de cross zonder fouten af met de Casantos-zoon. De Belg Giel Vanhouche en de Duitse Miriam Engel waren sneller, maar hielden Tim Lips niet van de winst af.

Tevreden Lips

Lips: ʺHet was voor ons de eerste wedstrijd van het seizoen en ik ben vooral heel blij met hoe Bayro aanvoelde. In de dressuur liep hij in de training heel fijn en daarom heb ik voor de proef wat minder gedaan. dat bleek niet zo een goede keus. Bayro was nu te fris en de proef was zeker niet goed genoeg, maar soms moet je wat proberen en daar was dit een hele geschikte wedstrijd voor. Het springen en de cross voelde heel goed aan en daar ben ik blij mee, dat geeft vertrouwen, onze volgende wedstrijd is de driester in Wiesbaden.ʺ

Met twee zesde plaatsen was Tim ook tevreden over het optreden over zijn andere paarden Eclips en Lacoste. ʺBij beide is nog best verbetering mogelijk, maar ze voelde goed aan.ʺ

Hazeleger en Driessen in top tien

Ook  Stephan Hazeleger en Levi Driessen leverden goede prestaties bij de North Holland Horse Trails. Hazeleger begon op een dertiende plaats na de dressuur. Door een foutloos springparcours steeg Hazeleger met Dupon (v. Phin Phin) naar een zevende plaats. In de cross reed het duo ook erg sterk en noteerde de vierde tijd. Deze resultaten samen brachten Hazeleger op een derde plaats achter Giel Vanhouche met Azrael (v. Armand xx).

De pas achttienjarige Levi Driessen liet zich niet kennen in de sterke groep senioren. In het zadel van Lancero Dancer (v. Jaleo de Defey) begon Driessen op een twintigste plaats in de dressuur, maar dankzij een foutloos springparcours steeg het duo tien plaatsen in het klassement. Uiteindelijk mocht de combinatie de zesde prijs in ontvangst nemen.

Drie Nederlander in top drie

Ook bij de pony’s deden de Nederlanders goede zaken. Britt van Rijsewijk was met een vierde prijs de beste Nederlandse combinatie. Zij wist als één van de weinige combinaties zowel het springparcours en de cross foutloos af te leggen met haar pony Orchid’s Tigersun (v. Kantje’s Carlando). Alleen de winnares, Helena Botterman met Nibelungenstern, slaagde hier ook in.

Elise Otto met Orchid’s Megan, eveneens een Kantje’s Carlando-nazaat, eindigde als achtste. Kristy Snepvangers volgde met Robin Hood (v. Oosterbroek Francois) op de negende plaats.

Lips opnieuw beste Nederlander

Ook in de CCI2* was Tim Lips succesvol. Met de achtjarige Lacoste Z (v. Lucky Boy) startte Lips sterk met een vijfde plaats in de dressuur. In de cross ging het wat minder, maar herpakten zich in het springparcours. Uiteindelijk eindigde combinatie op de zesde plaats.

De overwinning was voor de Japanner Kenki Sato met de Contador-dochter Shanaclough Contadora.

In de CCI1* herhaalde Lips het kunstje met Eclips (v. Phin Phin). Ook op dit niveau eindigde Lips op de zesde plaats en was dit voldoende om als beste Nederlander te eindigden. Marcelle de Kam werd met Belly (v. Manhattan) achtste.

Dankzij een dressuurproef die de juryleden waardeerden met maar liefst 81,14%(!) was de Duitse Anna Lena Schaaf met Fairytale 39 (v. Fidertanz 2) niet meer van de koppositie af te slaan.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook