Ga naar hoofdinhoud

Tim Lips sterk op Outdoor Brabant

Tim Lips met Concrex Oncarlos

Nog maar net een week na zijn fantastische prestatie tijdens het EK Eventing in Malmö is Tim Lips in zijn thuiswedstrijd nagenoeg onoverwinnelijk. Met de 17-jarige Concrex Oncarlos won Lips de CIC 3* wedstrijd en met Bayro was hij tweede na Marilyn Little (USA) in de CIC2* wedstrijd van Outdoor Brabant in Breda.

Al op de eerste dag van Outdoor Brabant nam Tim Lips met Concrex Oncarlos een flinke voorsprong met de dressuur in de CIC 3*. Die voorsprong wist hij na het springen te behouden en vandaag in de cross country liep Concrex Oncarlos op ervaring de zware cross soepel uit. “Ik had niet verwacht dat de cross zo pittig zou zijn,” zegt Tim Lips die eerder met Wadolca ten val kwam in de cross. “Veel ruiters liepen tegen wat problemen aan, ikzelf ook met Wadolca die iets te gretig werd. Maar met zo’n ervaren paard als Concrex Oncarlos lijkt ook deze cross een eenvoudig spelletje.” De Amerikaanse Merylin Little werd tweede met RF Demeter, het paard waar Raf Kooremans afgelopen jaar in Breda als beste Nederlander eindigde. Raf zelf eindigde als derde de CIC 3*met een nieuwe troef Artic Fox Too.  In de CIC2* klasse was de eerste plaats voor Marilyn Little met RF Tabasco, het paard die ze pas kort geleden van Ingrid Klimke overnam. Na Tim Lips, tweede met Bayro, eindigde Donatien Schauly met Cadiz.

Als sportief adviseur van Outdoor Brabant blikt Tim Lips terug op een geslaagd evenement. “We hebben weer een aantal stappen voorwaarts gemaakt en veel enthousiaste reacties ontvangen. Er zijn nog genoeg kansen en mogelijkheden maar we zijn beslist op de goede weg.”

Klik hier voor de uitslag van CIC 3*.

Klik hier voor de uitslag van CIC 2*.

Bron Outdoor Brabant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook