Ga naar hoofdinhoud

Tim Lips verovert eventingtitel KNHS

“Ik ben trots op mijn paard . Hij ging door het terrein als een droom”, vertelt Tim Lips over Concrex Akarlos (Corland x Oldenburg) nadat hij op het Hippisch Festijn in Varsseveld de CIC2* op zijn naam schreef en daarmee de KNHS-titel in deze eventingklasse.

Vorig jaar won Lips in Varsseveld met de vos de eensterrenwedtrijd en nu dus de tweesterren. De voorbereiding was echter niet optimaal. Na een val in Helvoirt met een ander paard kon hij daar Akarlos daar niet meer starten in de cross. Twee weken later kreeg hij een val in Breda en liep een klaplong op. Maar Varsseveld wilde hij niet graag missen en het ging naar eigen zeggen goed met hem. “Het scheelt wel dat ik eigenlijk altijd goed rijd in Varsseveld. Dat geeft vertrouwen.”

De cross, met vele technische sprongen, zorgde voor de nodige moeilijkheden, maar niet voor Lips en Akarlos. “We hebben weer een krack op stal staan. Hij snapt het spelletje helemaal.” Lips gaf de leiding na de dressuur niet meer uit handen en bleef ondanks 4,8 tijdfouten in de cross Karin Donckers voor met de eveneens zevenjarige Fletcha van Verahof . Alice Naber klom met Peter Parker op naar de derde plaats. Maar omdat zij met dit paard internationaal op driesterren niveau heeft gestart, kwam ze niet in aanmerking voor het kampioenschap. Zilver ging zo naar de 22-jarige Vera Grevelink met Udiana (Haarlem x Roemer) en brons was er voor Chantal Megchelenbrink met What Ever (Riverman x Wolfgang) .

De CIC1* werd een prooi voor Elaine Pen met haar pony Starlight Rondeel die ook de leiding na de dressuur in handen wist te houden en zelfs geen enkele strafpunt meer kreeg.

Klik hier voor een fotoreportage door Lonneke Ruesink.
Klik hier voor uitslagen

Bron: Horses / De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook