Ga naar hoofdinhoud

Tim Lips vierde in Portugal

Tim Lips met Eclips (v. Phin Phin) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Tim Lips verzamelde belangrijke wereldbekerpunten in de Portugese CCI4*. Nadat Eclips schrok in de dressuur stond de Nederlander op de eerste dag negende, maar dankzij een goede cross steeg Lips naar de vijfde plek in deze lange vierster. Met een foutloos springparcours wisten Lips en Eclips uiteindelijk nog een plaatsje op te schuiven.

De eerste plek in de CCI4* van Barocca International was voor de Belgische Karin Donckers met Fletcha van’t Verahof (v. Vigo d’Arsouilles). De amazone stond al eerste na haar score van 73,26% in de dressuur en wist de schade in de cross en het springparcours tot heel kleine tijdfoutjes te beperken. Tweede was Harry Mutch voor het Verenigd Koninkrijk, met HD Bronze (v. Limmerick). Ook de derde plek was voor de Britten dankzij Emma Hyslop-Webb.

‘Klaar voor de vijfster’

Lips liet op Facebook weten erg tevreden te zijn met cross en springparcours. Hij twijfelde aan zijn beslissing om Eclips wat rust te geven in de afgelopen weken. “Op de sprongen was Eclips echt als een crack en klaar voor de 5*, alleen in de eerste helft van de cross zij we te veel tijd verloren… Achteraf was het de verkeerde beslissing van me om hem vorige week te willen sparen, achteraf denk ik dat hij het nodig had om in het ritme te komen.”

Alice Naber

Alice Naber-Lozeman begon de wedstrijd sterk met ACSI Peter Parker N.O.P. met een tweede plaats in de dressuur. De combinatie wist liefst 71,32% op de borden te krijgen. In de cross moest Naber echter opgeven.

 

Uitslag

Bron: Horses.nl / Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!