Ga naar hoofdinhoud

Tim Price winnaar van Military Boekelo 2017

Cekatinka hier onder Tim Price Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De internationale topruiter Tim Price wist Tim Lips vanmiddag voor te blijven in de strijd om de zege in de 3*-wedstrijd in Boekelo. Met zijn 10-jarige merrie Cetinka maakte de Nieuw-Zeelander in het laatste onderdeel, geen fout, evenmin als Lips. De laatste mocht zich verheugen in het Nederlandse kampioenschap, en dat met een topklassering.

Wat was het spannend. Tim Lips reed een mooie foutloze ronde met Bayro N.O.P. Hij deed dit binnen de toegestane tijd en voerde hiermee de druk behoorlijk op voor Tim Price, die na hem de ring in reed om aan zijn springparcours te beginnen.

Unieke prestatie

Price stuurde zijn merrie ook zonder fouten naar de finish. Dit bezorgde hem de overwinning in het gehele klassement. Hij eindigde op een score van 43,70 strafpunten. Tim Lips werd tweede, maar wint wel het Nederlands Kampioenschap met een totaal van 45,50 strafpunten. Een unieke prestatie in de geschiedenis van Boekelo. Nooit eerder eindigde een Nederlandse combinatie zo hoog in het algehele eindklassement.

Spreiden

Op de vraag waarom Tim Price helemaal naar Boekelo komt, terwijl er meer drie sterren wedstrijden zijn, waar het weer doorgaans beter is dan in Boekelo, antwoordt Tim: “Ik heb zoveel paarden, dat ik ze over de wedstrijden moet spreiden. Wel heb ik erover nagedacht dat de bodem in Boekelo vaak natter is dan op de andere wedstrijden. Vandaar dat ik wel speciaal voor Cekatinka heb gekozen, omdat ik weet dat zij met zulke condities goed om kan gaan. Ze is een lenig paard dat snel op haar voeten is.”

Cekatinka

De merrie Cekatinka (v. King Kolibri) is gefokt door dierenarts Jan Greve uit Haaksbergen. Eigenlijk reed de vrouw van Tim Price Cekatinka, maar toen zij zwanger werd gaf ze deze merrie tijdelijk aan echtgenoot Tim om te rijden. “Nu krijgt ze haar niet meer terug, dat is een ding dat zeker is”, aldus Tim Price over Cekatinka.

Alice Naber-Lozeman

Ook Alice Naber-Lozeman reed met haar paard ACSI Peter Parker een nette ronde in het springparcours. Helaas kreeg zij een balk op de tweede van de dubbel hindernis 3b. Zo kwam zij op een totaal van 50,20 strafpunten. Naber-Lozeman eindigde op de tweede plaats in het Nederlands Kampioenschap. In het gehele klassement werd zij zesde met ACSI Peter Parker.

Sanne de Jong

Een knappe derde plaats in het Nederlands Kampioenschap voor de debuterende Sanne de Jong (22) met de door haar ouders gefokte Enjoy. Zij sloot het springparcours af met vier strafpunten. Daarmee kwam de Aalsmeerse op een eindscore van 82,80 strafpunten. In het gehele klassement eindigde deze combinatie op de 43ste plaats.

Nations Cup

De landenwedstrijd is gewonnen door Nieuw Zeeland, gevolgd door Duitsland, Australië won de derde prijs, Ierland werd vierde en de vijfde plaats was voor Nederland.

Eindstand Military Boekelo, CCIO3*
1) Tim Price (Nwz) met Cekatinka, 43,7 strpnt
2) Tim Lips (Breda) met Bayro, 45,5 strpnt
3) Alexis Goury (Fra) met Trompe l’Oeil d’Emery, 46,1 strpnt
6) Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) met ACSI Peter Parker, 50,2 strpnt

43) Sanne de Jong (Aalsmeer) met Enjoy, 82,8 strpnt
52) Theo van de Vendel (Ederveen) met Zindane, 99,1 strpnt
56) Renske Kroeze (Biezenmortel) met Henri Z, 104,4 strpnt
58) Jan van Beek (Rijsbergen) met Diamond Lancer, 106,50 strpnt
61) Althea Bleekman (Devon, Gbr) met Dasj, 117 strpnt
— Jordy Wilken (Teuge) met Chapeau Spirit, teruggetrokken voor het springen

Eindstand FEI Nations Cup Boekelo
1) Nieuw-Zeeland (160,90)
2) Duitsland (174.30)
3) Australië (203.70)
5) Nederland (237.40)

Eindstand Nederlands Kampioenschap Eventing
1) Tim Lips (Breda) met Bayro, 45,5 strpnt
2) Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) met ACSI Peter Parker, 50,2 strpnt
3) Sanne de Jong (Aalsmeer) met Enjoy, 82,8 strpnt

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Tim Price winnaar van Military Boekelo 2017

  • MJ Kochx

    Mooie sport gezien, en wat een mooi rondje van de voormalige kampioene bij de 5-jarigen Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook