Ga naar hoofdinhoud

Toppers aan start van Military Boekelo

Vandaag gaat Military Boekelo-Enschede van start. In het prachtige Twentse landschap gaat de mondiale eventingtop van woensdag tot en met zondag de strijd met elkaar aan. Naast de individuele internationale wedstrijd, is ook de landenwedstrijd die meetelt voor de FEI Nations Cup zeer belangrijk. De Nederlandse ruiters die meestrijden in Boekelo doen allen een gooi naar het Nederlands kampioenschap.

Jaarlijks weet de internationale top van de eventingruiters zijn weg naar Boekelo te vinden. Dit jaar is dat weer niet anders. Na het wereldkampioenschap wat in september in Frankrijk verreden werd, is Boekelo een ideale wedstrijd voor veel ruiters om hun paarden op een topwedstrijd te starten. Zo komt ook de kersverse wereldkampioene Sandra Auffarth naar Twente. Haar kampioenspaard Opgun Louvo geniet van een welverdiende vakantie, in Boekelo start zij aanstormend talent The Blue Frontier. Auffarth kan in Boekelo tegenstand verwachten van meerdere WK-gangers en andere toppers.

Nederlands kampioenschap
In Boekelo wordt ook dit jaar weer het Nederlands kampioenschap verreden. Van het bronzen WK team van Normandië zal alleen Tim Lips zijn opwachting maken in Twente. Lips rijdt de getalenteerde, pas achtjarige schimmel Bayro (v. Casantos). Andrew Heffernan moest helaas deze week van deelname afzien omdat zijn Millthyme Corolla, het paard waarmee hij ook aan de Olympische spelen in Londen deelnam, niet honderd procent fit is. Elaine Pen kan niet starten vanwege een blessure die ze opliep bij de val van een jonger paard. Merel Blom geeft op dit moment prioriteit aan het afronden van haar studie. Gelukkig kan titelverdedigster Alice Naber-Lozeman wel aan de start verschijnen. Zij rijdt ACSI Peter Parker en Harry Belafonte. Rabo Talententeamlid Althea Bleekman – Meepswood Conquestor, Raf Kooremans – MC B Vulcano, Iris Pemen – Roosje Embregts, Jan van Beek – Vamp du Monselet en Boekelo debutant Theo van de Vendel – Zindane maken de Nederlandse afvaardiging compleet.

Nations Cup
In Boekelo wordt de laatste en dus beslissende wedstrijd van de FEI Nations Cup serie van dit seizoen verreden. Duitsland, Engeland en Frankrijk nemen de eerste drie plaatsen in het klassement in. Voor Nederland lag de focus dit jaar op het WK, en mede daardoor heeft bondscoach Lips bij een aantal eerdere Nations Cup wedstrijden geen volledig team af kunnen vaardigen. Oranje staat op dit moment zesde maar heeft met een fraai resultaat in Boekelo nog uitzicht op plaats vier.

Cross country
De Engelse top parcoursbouwer Sue Benson is, net als bij de Olympische spelen van Londen, verantwoordelijk voor het ontwerp van de cross country die op zaterdag verreden wordt. In totaal staan er op het 6000 meter lange traject 28 hindernissen opgesteld, waarvan meerdere combinaties waardoor er 40 sprongen genomen moeten worden. En dat alles bij een optimale gemiddelde snelheid van 570 meter per minuut. Klik hier voor startlijsten en uitslagen.

Programma:

Woensdag 8 oktober
13.30 uur – Eerste veterinaire keuring
Donderdag 9 en vrijdag 10 oktober
9.00 – 16.30 uur – Dressuur
Zaterdag 11 oktober
Vanaf 9.00 uur – Cross country
Zondag 12 oktober
9.00 uur – Veterinaire keuring
11.00 uur – Springen

Bron Persbericht KNHS

Eén reactie op “Toppers aan start van Military Boekelo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook