Ga naar hoofdinhoud

Topscore Raf Kooremans brengt Nederlands team weer in de race

Raf Kooremans, hier met Henri Z Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl

Op de tweede dressuurdag voor de eventingruiters in Tryon reed Raf Kooremans zojuist een degelijke proef, zonder fouten met Henri Z (v. Heraldik xx). Kooremans kwam tot een percentage van 72.299% wat hem de veertiende plaats in het klassement opleverde. Door het resultaat van de in België woonachtige Kooremans klom het Nederlandse team naar de achtste plaats met 88.8 punten. De Duitsers voeren het landenklassement aan met 73.4. Julia Krajewski staat fier aan kop met Chipmunk FRH (v. Contendro I) in het individuele klassement met 19.9.

“Ik had een super goede test, eigenlijk m’m beste test met dit paard”, vertelde Raf Kooremans na afloop op Ruiters in Oranje. “Ik kan alleen maar heel blij zijn. Ook de andere teamleden hebben ook super goed gereden, ik denk dat we met drie van de vier wel ons beste resultaat gereden hebben.” Kooremans werd overigens door het Deense jurylid Anne-Mette Binder niet geholpen. Zij plaatse hem als 32ste, terwijl de andere twee juryleden Kooremans op de zevende en tiende plek zetten.

Renske Kroeze

Het andere teamlid dat een flinke duit in het zakje deed voor Nederland was Renske Kroeze die gisteren een pr reed met Jane Z. Na twee dagen dressuur staat Kroeze op de 27ste plaats. Maar ook Merel Blom leverde eerder vandaag een solide proef af met haar Olympiade-paard Rumour has It N.O.P. (v. Esteban xx).

‘Zo goed al Rumour kan’

“Ik vond het wel goed gaan”, zei Merel Blom na afloop van haar dressuurproef op Ruiters in Oranje. “Het is ongeveer zo goed als Rumour kan. Hij was mooi relaxed en ik kon er goed aan rijden. De cross is denk ik aardig voor mij gebouwd. Het is groot lang en zwaar, ja wel een serieuze proef. Echt een kampioenschapsproef. Je kunt het zo dol maken als je zelf wil, want er zijn wel genoeg alternatieven. Maar na twee keer Badminton had ik besloten dat we geen alternatieven meer gingen rijden, tenzij er teamorders zijn. Dus als ik geen teamorders krijg, moeten we gewoon rapperdepap naar huis. Dat is zijn kracht.”

Zware cross

Ook Kooremans spreekt over een zware cross, maar te doen. “De cross is denk ik oké voor ons, het is wel een zware cross, maar het moet doenbaar zijn. Er nu niemand die zegt dit kan ik niet of dit durf ik niet. Normaal gaan we allemaal rechtdoor rijden.”

Duitsland aan kop

In het individuele klassement staan de twee Duitse amazones Julia Krajewski en Ingrid Klimke aan kop. Krajewski reed gisteren de tienjarige Chipmunk FRH naar 19.9. Klimke staat met SAP Hale Bob OLD (v. Helikon xx) er bijna vier punten achter (23.3). De Britse Rosalind Canter staat met de KWPN’er Allstar B (v. Ephebe for Ever) derde.

In het landenklassement leidt Duitsland met 73.4, gevolgd door Groot Brittannië met 80.8 en USA met 83. Nederland heeft een totaal van 88.8 punten en staat achtste.

Zaterdag on 17.00 uur Nederlandse tijd begint de cross.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Ruiters in Oranje/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook