Ga naar hoofdinhoud

Townend stuurt Cillnabradden Evo met pensioen na zege in 4*

Oliver Townend en Cillnabradden Evo Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

Afgelopen weekend won Oliver Townend de korte 4*-wedstrijd in Burnham Market met Cillnabradden Evo. Voor het paar was het de tweede internationale 4* zege op rij dit seizoen. De dag na zijn overwinning maakte Townend op zijn Instagram pagina bekend dat hij de veertienjarige Ier met pensioen ging sturen. "Het was heel belangrijk dat hij zijn carrière fit en goed afrondde", aldus de eventingruiter.

Cillnabradden Evo kwam in 2015 op stal bij Oliver Townend nadat hij al de nodige successen had gehaald onder de Britse Lucy McCarthy en vervolgens met de Nieuw-Zeelander Andrew Nicholson in het zadel. Onder Townend won de zoon van S.Creevagh Ferro acht van de 20 internationale starts. In zijn hele loopbaan wist de Ier in totaal 20 top vijf klasseringen te behalen.

Vorig jaar debuteerde Townend met ‘Gary’, zoals het paard op stal heet, in Badminton en werd direct zesde. Het paar zette daar een dressuurrecord score neer van -19.7.

Op Instagram schrijft Townend: “Hij was een eingenzinnig paard om mee te werken, maar als hij z’n dag had was hij niet te kloppen. Hij groeide uit tot een echte ‘short format’-specialist.”

In Burnham Market werd overigens J.M. Schurinks fokproduct Scuderia 1918 Don Quidam (v. Quidam) onder Kevin McNab tweede achter Oliver Townend.

Bron Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook