Ga naar hoofdinhoud

Klimke overtuigend aan de leiding, Blom op plaats vijftien

Liveblog

De cross op de wereldruiterspelen Tryon zorgde voor de nodige veranderingen in het klassement. Julia Krajewski raakte haar eerste plaats kwijt aan haar landgenote Ingrid Klimke. De Europese kampioene heeft een goede stap gezet naar de wereldtitel. Renske Kroeze reed met Jane Z in haar debuut voor het Nederlandse team een geweldige foutloze ronde met alleen tijdsoverschrijding. Merel Blom is de beste Nederlandse op de vijftiende plaats. Het team staat op de negende plaats en de Britten gaan in de landenwedstrijd aan de leiding.

Raf Kooremans sluit voor Nederland de cross af met een foutloze ronde en heeft alleen tijdsoverschrijding. Henri Z (v. Heraldik xx) vocht zich over het cross parcours, Kooremans had er de handen vol aan. Toch volbracht hij de taak om goed over de finish te komen en het team in de race te houden. Kooremans eindigde met 15.20 tijdfouten wat hem wel in het klassement deed zakken. Hij is 37ste geworden met 42.90, net achter Theo van de Vendel die 42.40 heeft.

Ieren op tweede plaats dankzij Sarah Ennis

Sarah Ennis brengt het Ierse team in een goede uitgangspositie voor een medaille. Ook zij bleef met Horseware Stellor Rebound (v. Romke) foutloos binnen de tijd. Individueel staat de Ierse nu derde. Door haar prestatie stijgen de Ieren naar de tweede plaats.

Allstar B foutloos en Britten stevig op eerste plaats

Ook Rosalind Canter liet een staaltje stuurmanskunst zien. Met haar KWPN’er Allstar B ging ze foutloos en binnen de tijd rond. De zoon van Ephebe for Ever sprong ijzersterk en kwam nergens in de problemen. Met 24.60 staat Canter 1.3 achter Klimke op de tweede plaats. Met het resultaat van Canter staan de Britten stevig op de eerste plaats.

Crossles van Ingrid Klimke

Ingrid Klimke gaf een les cross country rijden. Met SAP Hale Bob OLD (v. Helikon) ging de Duitse op fantastische wijze foutloos rond en finishte precies op de optimale tijd tijd van 10 minuten. De Europese kampioene gaat hiermee aan de leiding en kan niet meer ingehaald worden. Ze zet hiermee een goede stap naar de wereldtitel. Ze kon niet voorkomen dat Duitsland de eerste plaats in het landenklassement kwijtraakte aan de Britten. De Duitsers staan zesde.

Van de Vendel foutloos

Na Merel Blom komt ook Theo van de Vendel met Zindane (v. Kreator xx) foutloos door cross. Vlak voor de finish kreeg hij nog de rode vlag en moest even stoppen. De Italiaanse ruiter Simone Sordi kwam even voor Van de Vendel ten val op hindernis 24A, waardoor de Nederlander moest stoppen. Na een paar minuten pakte Van de Vendel het weer goed op en finishte slechts 9 seconden over de optimale tijd.

Merel Blom maakt flinke sprong in klassement: 15e

Merel Blom en Rumour Has It N.O.P. (v. Esteban) springen overtuigend foutloos de cross van Tryon. Het water ging rechtdoor en de moeilijke combinatie van punten sprong de zoon van Esteban alsof er niets stond. Eén seconde binnen de optimale tijd kwam het paar over de meet. Blom maakt hierdoor een flinke sprong in het klassement, ze staat vijftiende op haar dressuurscore van 31.60 punten.

Fransozen op plaats 3

Thibaut Valette heeft de leiding overgenomen van zijn landgenoot Nicolas. Valette zet het beste resultaat van het Franse team neer met Qing du Briot ENE HN (v. Eolien) met de 26.80. Nicolas rijdt voor het individuele klassement. De Fransen beginnen op de laatste dag op de derde plaats.

Fantatische ronde voor Greve-fokproduct Cekatinka

Ook de Ier Padraig McCarthey eindigt met Mr Chunky (v. Jumbo) op 27.20. Omdat hij acht seconden van de optimale tijd af staat is hij nu derde.

Fantastische foutloze ronde van Tim Price met Jan Greve’s fokproduct Cekatinka. De dochter van King Kolibri sprong met de vingers in haar neusgaten simpel rond en bleef net binnen de tijd. Price heeft een gelijk punten aantal als Astier Nicolas, 27.20, alleen de Fransman was precies op de optimale tijd binnen. Price staat nu tweede.

Tweede Brit foutloos

Tom McEwen verstevigt de leidende positie van het Britse team door net als Piggy French foutloos en binnen de tijd te crossen met de Diamant de Semilly-zoon Toledo de Kerser. In het individuele klassement staat hij met 28.40 vierde.

Voor Amerika doet Lynn Symanski goede zaken door met haar volbloed Donner (v. Gorky Park xx) foutloos binnen de tijd te crossen. Symanski staat nu derde met 28.30.

Astier Nicolas heeft de leiding overgenomen met Vinci de la Vigne (v. Esterel de Bois). De Fransman bleef op zijn dressuurscore van 27.20 staan. Ook Piggy French deed goede zaken voor voor de Britten, ze bleef ook foutloos binnen de tijd met Quarrycrest Echo (v. Clover Echo) en staat nu tweede.

Problemen bij uitsprong watercombinatie

In de cross levert onder andere de watervallen bij de uitsprong van de watercombinatie de nodige problemen op. Veel paarden kijken daar naar wat enkele weigeringen opleverde. Ook de combinatie van punten, hindernis 14, is moeilijk, hier kreeg Julia Krajewski met Chipmunk (v. Contendro I) een run out. De Duitse verliest de eerste plaats.

Renske Kroeze reed een zeer sterke ronde met Jane Z (v. Johnny Boy II). De watercombinatie leverde geen enkel probleem op en ze nam de weg recht door. Op de finish noteerde ze alleen tijdfouten, 19.60.

36 strafpunten voor Naber

Voor Nederland beet Alice Naber het spits af met ACSI Harry Belafonte. De zoon van Heraldik keek zijn ogen uit en al vroeg kreeg ze een langsloper bij het smalletje hindernis 9b. Naast de 20 strafpunten kreeg Naber nog 16 strafpunten voor de overschreden tijd. Ze heeft een puntentotaal van 75.90.

Weigeringen voor Martin, Todd; Tate en Auffarth moeten opgeven

Toppers als Boyd Martin en Mark Todd kregen weigeringen. Blyth Tate en Sandra Auffarth moesten zelfs opgeven. Andrew Hoy verstevigde wel zijn positie in het klassement, met een foutloze cross, binnen de tijd staat hij nu derde met Vassily de Lassos (v. Jaguar Mail) met 29.80.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook