Ga naar hoofdinhoud

Twee hindernissen uit cross gehaald

Alice Naber-Lozeman met ACSI Harry Belafonte Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Orkaan Florence begint steeds meer haar stempel te drukken op de wereldruiterspelen in Tryon. Er ligt een plan klaar om het wedstrijdschema aan te passen. De eerste serieuze regen wordt vandaag aan het einde van de middag (lokale tijd) verwacht. De eventers beginnen wel aan hun cross vandaag, maar door de weersomstandigheden heeft parcoursbouwer Mark Phillips twee hindernissen uit de cross gehaald.

De hindernissen die uit de cross gehaald zijn, zijn 23A het eerste element van de drie ‘Polaris Brushes’ en 24B het tweede element van de laatste combinatiehindernis van het parcours. De laatste is een brede sprong die in een boog kort achter het eerste element ligt. Maar de route en afstand blijven ongewijzigd. De cross is 5700 meter lang met een optimale tijd van 10 minuten.

‘Technisch zwaar’

De Nederlandse deelnemers zijn positief over de cross. Raf Kooremans, beste Nederlander in het klassement zei gisteren: “Zoals het nu is vind ik het mooi, natuurlijk is het technisch zwaar, maar dat weet je ook als je naar een WK gaat.”

‘Hindernissen zijn imponerend’

Renske Kroeze die in de dressuur een PR reed zei: “Ik vind het best zwaar. De hindernissen zijn imponerend, maar het is ook een stukje aankleding wat het zo imponerend maakt. Als ik de cross nog een paar keer loop, dan zwakt dat wel iets af. De hindernissen en de combinaties zijn echt goed te doen. Er zit wel een zware heuvel in en hangt er ook een beetje vanaf hoeveel het nog gaat regenen natuurlijk. Dat bepaald hoe zwaar de wedstrijd echt gaat worden.”

‘Je kunt het zo dol maken als je zelf wilt’

De reactie van Merel Blom: “De cross is denk ik aardig voor mij gebouwd. Het is groot lang en zwaar, ja wel een serieuze proef. Echt een kampioenschapsproef. Je kunt het zo dol maken als je zelf wil, want er zijn wel genoeg alternatieven.”

‘Cross past goed bij hem’

Alice Naber die het in de dressuur moeilijk had met ACSI Harrie Belafont verklaarde: “Ik denk dat de cross country heel goed bij hem past. We gaan het meemaken. Het is een dikke cross: technisch en conditioneel heel zwaar. Als er nog een beetje regen komt wordt het helemaal moeilijk. Het is heel warm, maar daar heeft Harry gelukkig geen last van.”

De eerste ruiter start om 17.00 uur Nederlandse tijd in de cross en er zal om de drie minuten worden gestart.

De Nederlandse ruiters rijden om:
13. Alice Naber Lozeman met ACSI Harry Belafonte om 17.36 uur
34. Renske Kroeze met Jane Z om 18.39 uur
60. Merel Blom met Rumour Has It N.O.P. om 19.57 uur
65. Theo van de Vendel met Zindane om 20.09 uur
81. Raf Kooremans met Henri Z om 21.00 uur

Kijk hier naar foto’s en tekeningen van de hindernissen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook