Ga naar hoofdinhoud

Weg naar Londen open voor Merel Blom

Merel Blom met Rumour Has It

De kansen op deelname aan de Olympische Spelen in Londen zijn nog niet verkeken voor eventingamazone Merel Blom. Het FEI Tribunaal hief vandaag de eerder aan Merel Blom opgelegde schorsing op, waardoor ze aankomend weekend kan deelnemen aan de observatiewedstrijd voor de Olympische Spelen in het Engelse Bramham. Ze neemt met haar paarden Umberto DB en Rumour Has It deel aan het CCI3*.

Merel Blom werd 21 april tijdens de crosscountry in het Italiaanse Vairano gestopt voor gevaarlijk rijden en kreeg een gele kaart. Ze zou onjuist gehandeld hebben ten opzichte van het paard en incorrect gedrag hebben getoond. Op grond van deze beoordeling en een vorig jaar in Polen ontvangen gele kaart voor ‘abuse of horse’ werd Blom met onmiddellijke ingang voor een periode van twee maanden, tot 22 juni, door de FEI geschorst. De KNHS nam dit advies over. Het FEI Tribunaal is van mening dat Merel Blom na afloop van de wedstrijd in Italië niet op een juiste wijze de mogelijkheid is geboden een verklaring te geven over de gele kaarten en oordeelde dat de schorsing niet langer gehandhaafd kan blijven.

Deelname aan de observatiewedstrijd in Bramham houdt de weg naar de Spelen van Londen open voor Blom, die zich dit weekend samen met haar collegaruiters uit het Olympisch kader moet bewijzen in Engeland. De wedstrijd in Bramham is, na het door hevige regenval afgelaste wedstrijd begin vorige maand in Chatsworth, de enige observatiewedstrijd voor de eventingruiters. Bondscoach Martin Lips maaktwaarschijnlijk na de wedstrijd in Bramham de combinaties bekend die naar Londen gaan.

Bron: Horses.nl/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook