Ga naar hoofdinhoud

Wereldranglijst-leider Price schrijft 5*-L van Luhmühlen op zijn naam

Cekatinka hier onder Tim Price Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Tim Price won vanmiddag in Luhmühlen de CCI5*-L wedstrijd. De aanvoerder van de Wereldranglijst eventing verwees de Britten Tom McEwen en Alexander Bragg naar de tweede en derde trede van het podium. 

Price stond na de dressuur op een tweede plaats en nam na de cross de leiding in handen. De Nieuw-Zeelander noteerde in het springparcours met Ascona M (v.Cassaro) enkel 3,50 strafpunten voor tijd en stelde de overwinning veilig met een totaal van 31,40 strafpunten.

Top drie

McEwen eindigde als tweede in de 5* eventingwedstrijd met een verschil van 2,10 strafpunten. De Brit stond na de dressuur elfde en klom na de cross op naar een vierde plaats. Met slechts 1,20 strafpunt voor tijd in het springparcours stegen McEwen en zijn Figaro vh Broekxhof (v.Tauber vh Kapelhof) op naar een tweede plaats met een totaal van 33,50. Zijn landgenoot Bragg noteerde met zijn KWPN’er Zagreb (v.Perion) net 0,20 strafpunt meer en kwam uit op 33,70. De Brit mocht met die score achter McEwen op de tweede trede van het podium plaatsnemen.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook