Ga naar hoofdinhoud

William Fox-Pitt wint met Albaran xx-zoon: ‘Hij maakt een oude man blij!’

De Cornbury House Horse Trials is nieuw op de internationale eventingkalender. Afgelopen weekend werd de wedstrijd voor het eerst gehouden. Voor de eventingruiters was er een korte 2* en 3* uitgeschreven. In de korte 2* debuteerde topruiter William Fox-Pitt met de in Ierland gefokte zoon van Albaran xx, Centurion Bay, en won direct.

William Fox-Pitt heeft de zevenjarige Centurion Bay nu een jaar op stal en de Ier alleen nationaal uitgebracht. De zoon van Jan Greve’s volbloed Albaran kreeg zijn naam omdat hij door eigenaar Robert Glenn werd gekocht als 50-jarig huwelijksgeschenk voor zijn vrouw Pep en vanwege de 50ste verjaardag van Fox-Pitt.

‘Centurion heeft veel geleerd’

De nieuwe wedstrijd bij Cornbury House was het internationale debuut voor Fox-Pitt en Centurion Bay. Hij won de wedstrijd op zijn dressuurscore van 23.0 strafpunten. “Centurion heeft veel geleerd”, vertelt de Britse topruiter. “Ik ben erg enthousiast over het paard, hij heeft iets speciaals en dat maakt een oude man blij!”

Spence wint korte 3*

Georgie Spence won de korte 3* met Uppercourt Cooley (v. Warrenstown You 2) die ze het afgelopen jaar overnam van Emily Baldwin. Piggy March (voorheen French) werd 0.4 achterstand tweede op de KWPN’er I Diablo Joe (v. Amoureux). Op de vierde en vijfde plaats volgden nog twee KWPN’ers. Izilot DHI (Zavall VDL x Marlon) werd onder Rosalind Canter vierde en Highway (Baltic x Voltaire) werd vijfde in handen van Isabella Innes Kerr.

Bron British eventing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook