Ga naar hoofdinhoud

Wouter Mosselman wint KNHS kampioenschap eventing klasse Z

Later dan oorspronkelijk gepland werd zaterdag in Bathmen het KNHS kampioenschap Eventing verreden voor de klassen M en Z paarden. De kampioenschappen waren gepland in Leidschendam maar konden geen doorgang vinden vanwege de weersomstandigheden. Wouter Mosselman werd de nieuwe kampioen in de klasse Z met Wisconsin S.M. Prison. In de M klasse won Linda de Vries op Verginius van Kairos.


Onder ditmaal uitstekende weersomstandigheden kregen de combinaties in de kampioenschapsklassen een zeer mooi, maar tevens pittig crossparcours voorgeschoteld.

In klasse Z kwamen in totaal 26 combinaties aan de start. Nicoline Speet reed met Zerenia een uitstekende dressuurproef met een score van 37,7 strafpunten en leek daarmee een serieuze kandidaat voor het podium. Echter een balk in het springparcours en twee ongehoorzaamheden in de cross deden haar ver terugzakken in de eindklassering. De nummer twee na dressuur, Wouter Mosselman met de Flemmingh-zoon Wisconsin S.M. Prison, bleef na de drie onderdelen op zijn dressuurscore van 43,7 strafpunten en werd hiermee kampioen in de zwaarste klasse.

“Het was een mooie maar pittige cross en mijn paard heeft mij op verschillende momenten wel geholpen. Met name de combinatie met de opsprong het bos uit was een lastige hindernis” aldus Mosselman. Voor de ruiter uit Elst is dit kampioenschap een mooie afsluiting van het eventingseizoen. Deze combinatie maakte dit jaar hun debuut op internationaal niveau en behaalden hierbij een uitstekende vierde plaats in de CCI1* in Varsseveld.

Willemina van der Goes-Petter die met haar Ekino (v. Carthino Z) in Varsseveld nog voor Mosselman eindigde, moest genoegen nemen met een trede lager op het podium. Als laatste start van de dag reed zij een ijzersterke cross en was één van de in totaal drie combinaties die binnen de optimale tijd wisten te finishen. Het brons was voor Shirley Scholten met The Diamond Queen (v. Carrick Diamond Lad). Dit jaar maakte het paar hun internationale debuut bij de senioren in Hünxe.

M klasse

Bij de M paarden was er wederom eremetaal weggelegd voor een Mosselman. Dit keer was het broer Koen met Wall Street (v. Florett Ass) die het brons ten deel viel. Joanne Spliethof en Dansa (v. Wynton) die als tweede eindigde, gingen na dressuur met een zeer klein verschil aan de leiding, maar tikte tijdens het springparcours één balk uit de lepels. Dit was net genoeg voor de nummer twee na dressuur, Linda de Vries met Verginius van Kairos (v. Krack C), om de leiding over te nemen en daarmee het kampioenschap op haar naam te schrijven. Ook in deze rubriek bleek het lastig om zonder tijdfouten te finishen. Van de 37 starten wisten slecht 5 combinaties in de cross dubbel nul te rijden.

Bron KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook